Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2016 17:16:00

Dnešní den je vzpomínkou na všechny obránce svobodného myšlení

Dnešní den je vzpomínkou na všechny obránce svobodného myšlení

Před budovou Českého rozhlasu na Vinohradské třídě se v den 48. výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy konal tradiční pietní akt.

 Památku těch, kteří v srpnu r. 1968 položili život při obraně rozhlasu, přišel uctít Daniel Herman společně s dalšími představiteli státu, zástupci Českého rozhlasu i pamětníky srpnových událostí.

Ministr Daniel Herman, který se pietního aktu účastní každoročně, v této souvislosti uvedl: „Dnešní den je vzpomínkou na všechny obránce svobodného myšlení, kteří v těchto těžkých dobách prokazovali odvahu; na ty, kteří to nevzdali, kteří dále prosazovali a hájili myšlenky svobody a demokracie i za cenu nejvyšší oběti, oběti vlastního života. Svobodu, za kterou naši předci bojovali, a za kterou položili svoje životy, musíme chránit a bránit. Vážím si všech, kteří přišli uctít jejich památku, protože na tuto pohnutou část našich dějin nesmíme zapomínat.“

Těsně před půlnocí 20. srpna 1968 překročily armády pěti států východního bloku československé hranice a bez vědomí tehdejších místních státních orgánů vpadly na území státu. Invaze armád Varšavské smlouvy tak zastavila tzv. Pražské jaro - pokus československých komunistů o nastolení "socialismu s lidskou tváří". V Československu poté začalo dlouhé normalizační období, které ukončil až listopad 1989.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama