Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2014 14:55:00

Doplatili jsme na to, že jsme kladli malý důraz na morálku a právo

Doplatili jsme na to, že jsme kladli malý důraz na morálku a právo

Ministr Herman promluvil v knihovně amerického Kongresu o odkazu Václava Havla

V rámci oficiální návštěvy Spojených států u příležitosti 25.výročí Sametové revoluce a odhalení busty Václava Havla v budově Kongresu ve Washingtonu, D.C., přednesl ve středu 19.11.2014 ministr kultury Daniel Herman úvodní přednášku na konferenci „Václav Havel’s Legacy Today” (Odkaz Václava Havla).

Konference se konala v knihovně Kongresu za přítomnosti význačných osobností českého a amerického politického života. Jako panelisté vystoupili, kromě jiných, Michael Žantovský a Martin Palouš, bývalí čeští velvyslanci v USA, Madeleine Albright, bývalá americká ministryně zahraničí, republikánský senátor John McCain, nebo Jacques Rupnick, profesor na College of Europe, a Jan Švejnar, profesor na Columbia University.

Ve svém úvodním projevu ministr Herman přirovnal ukončení komunistické totality k exodu izraelského národa z Egypta a Václava Havla k Mojžíšovi, který vedl národ k novým počátkům.

“Po jistou dobu, kdy naše země procházela politickými a ekonomickými reformami, se mnoha lidem skutečně zdálo, že Havlův přístup je nepraktický a vlastně může být na překážku žádoucím změnám. Dnes vidíme, jak naše společnost a stát doplatily na to, že jsme kladli malý důraz na morálku a právo. Poznáváme, že čtvrt století potom, co se zhroutil totalitní režim, zanechal stále hluboké stopy v myslích lidí. Totalitní režim je jako nemoc, která je zdánlivě uzdravena, ale může znovu vypuknout, když pro ni nastane vhodná příležitost,” uvedl ministr Herman ve svém úvodním projevu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama