Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2014 9:56:24

Máme být na co hrdi, to je lék proti „blbé“ náladě

Máme být na co hrdi, to je lék proti „blbé“ náladě

Osudy naše jsou dnes v našich rukou. Je opravdu jen na nás, co si s nimi počneme. Ne ti druzí, my sami o tom rozhodujeme.

Velká Británie, USA a Izrael jsou zeměmi, v nichž jsem v uplynulých zhruba třech týdnech trávil celkem dost času. Pojítkem těchto cest bylo 25. výročí pádu komunistického režimu a osobnost prezidenta Václava Havla.

Havlova lavička v Oxfordu, mimořádný koncert České filharmonie v Carnegie Hall v New Yorku, odhalení Havlovy busty v americkém Kongresu ve Washingtonu, setkání s krajany v Chicagu, společné zasedání vlád ČR a Izraele v Jeruzalémě, byly chvílemi, kdy jsem cítil hrdost, že jsem Čechem.

Není zase tolik momentů, které nás Čechy ve světě proslavily a na něž můžeme být právem hrdí. Sametový průběh revoluce z listopadu 1989, jasné odmítnutí terorismu a jména Václava Havla nebo Antonína Dvořáka mezi ně však rozhodně patří.

Osudy naše jsou dnes v našich rukou. Je opravdu jen na nás, jak budeme na tato oka pozitivního řetězce navazovat. Máme být na co hrdi, máme v čem pokračovat. To je účinný lék proti „blbé“ náladě. Jako jeden z členů české vlády si svůj díl spoluodpovědnosti jasně uvědomuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama