Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2019 17:05:00

Překvapilo mě tvrzení Asociace pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví

Překvapilo mě tvrzení Asociace pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví

Komentář na facebookovém profilu k revitalizaci Klementina

Miluji knihy, bez nichž si svůj život nedovedu představit. I proto stále pozorně sleduji život knihoven s Národní knihovnou v čele. Dnes mě velice nemile překvapilo tvrzení Asociace pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví, podle níž je prý revitalizace Klementina fiaskem. Toto prohlášení mě skutečně překvapilo, považuji je za nepravdivé, vycházející buď z neznalosti relevantních informací, nebo z úmyslu poškodit Národní knihovnu. Proto také cítím potřebu se k němu vyjádřit.

Když jsem byl ministrem, tak o závěrečné, třetí etapě revitalizace jsme mnohokrát se současným generálním ředitelem Národní knihovny jednali a na základě vyjádření odborníků jsme se přiklonili k takové variantě, která nebude devastovat tuto výjimečnou historickou památku. Původní požadavky na instalaci automatizovaného dopravníku knih by znamenaly necitlivý a drahý zásah do barokní stavby, což je z hlediska ochrany kulturního dědictví zcela nepřijatelné.

Obnovení Klementina v jeho mimořádné originální barokní podobě považuji naopak za jednu z našich povinností vůči budoucím generacím i vůči našemu hlavnímu městu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama