Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2019 10:55:12 - já Stanislav

Co s argesivitou?

Dobrý den, jak si vysvětlujete, že agresivita ve společnosti roste – například facka Procházkové, kterou někteří schvalují – nevím, jak vy? Nebo třeba urážení Klause mladšího při výročí sametové revoluce atd. Je to podle vás projev demokracie nebo naopak projev extrémismu? A není to proto, že každý, včetně politiků žije ve své bublině a mimo ni není schopný komunikovat? Ono je to třeba vidět i v médiích, a to i v ČT, kde je nejvíce protěžována topka a taky se zde ráda prezentuje. Na Barrandově zase třeba SPD. Je ale pravda, že to tak možná bylo vždy – třeba každý ví, že Právo je levicové, lidovky nebo hospodářské noviny zase více pravicové atd. Ale podstatné je, co s tím? Jak přesvědčit třeba ty, co naskočili na ruskou propagandu, že se mýlí? Nebo to je podle vás nereálně? Stanislav PS: Ona teda roste argesivita i u dětí - třeba, že žák ZŠ napadl učitele, který skončil v nemocnici. Podle mě je někde chyba a není tak úplně pravda, že dnešní mláděž je lepší, než jsme byli třeba my.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2019 0:31:35 - Mgr. Daniel Herman
Vážený čtenáři, ano, souhlasím s Vámi, agresivita ve společnosti narůstá. Podle mého názoru tomu napomáhají svým chováním i někteří politici, napříč politickým spektrem. Rovněž média opaku rozhodně nepřispívají.Jsem přesvědčený, že schází umění dialogu. Společnost je rozdrobená na několik podskupin, které sice žijí vedle sebe, ale nenávidí se a nekomunikují spolu. A to je špatně. Nemusím s názory druhého souhlasit, ale měl bych být schopen si je vyslechnout a vést kultivovaný dialog nebo se i dohodnout, že na některých tématech se prostě nedohodneme. Ale vždy slušně a korektně. To se bohužel neděje.