Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.08.2019 14:53:19 - cvrček ála

kultura

Dobrý den, že prezident dosáhl svého je jedna věc, ale co celkově říkáte na to, co se kolem kultury v poslední době děje? Určitě máte ještě nějaké konekse z doby, kdž jste byl minisr. Není našekultura ohrožena? Přeci jen je to jedna z mála věcí, na které můžeme být opravud hrdí. A myslíte, že je Zaorálek dobrá volba?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.08.2019 9:16:12 - Mgr. Daniel Herman
Příliš časté střídání ministrů žádnému resortu neprospívá. Já si vážím toho, že jsem stál v čele Ministerstva kultury celé období, což není tak běžné. Za mé éry jsme nastavili program do r. 2020, který se více méně plní. Ono není tak lehké během jednoho roku v běhu úřadu něco zásadně změnit.Pan ministr Zaorálek je profesionální politik s velkými zkušenostmi. Přeji jemu i kultuře, aby se podařilo zklidnit to, co jeho předchůdce tak "zvoral".A plně s Vámi souhlasím, že na naši kulturu můžeme být právem hrdí. Měli bychom se k obrovskému kulturnímu dědictví také odpovídajícím způsobem chovat. V tom máme určité rezervy.