Mgr. František Jura

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2020 12:18:00

Věříme, že provozovatel diskotéky zajistí klid a pořádek

Věříme, že provozovatel diskotéky zajistí klid a pořádek

Diskotéka Morava v Lužické ulici je stálým zdrojem hluku a nepořádku.

V rámci vyřešení stížností tamních obyvatel proběhlo na radnici opětovné jednání.

Setkání nejen s provozovateli diskotéky, ale také s dotčenými občany inicioval primátor města František Jura a náměstkyně pro oblast životního prostředí Milada Sokolová.

„Několikrát jsme s provozovatelem jednali a žádali, aby v areálu zajistil takové úpravy, aby lidé nechodili kouřit ven, tedy aby vybudoval na vhodném místě v budově „kuřárnu“. Tady je již požádáno o povolení jejího vzniku a úprava již byla zahájena. Věříme, že takovéto opatření zajistí potřebný klid z venkovní části diskotéky, tedy ve veřejném prostoru,“ doufá primátor František Jura.

Tyto kroky by ale nejsou jediné. Je objednáno měření hluku jednak ze strany provozovatele DC Morava a také měření, které zařídilo město Prostějov.

„Jedno měření proběhne v souladu s platným řízením hygieniků. Město ovšem nechá provést další měření v bytovém domě v jiné bytové jednotce, abychom zjistili, jakým způsobem a zda se hluk šíří bytovým domem,“ vysvětluje náměstkyně Milada Sokolová.

Vedení města tuto záležitost nebere na lehkou váhu a pověřilo pracovníky magistrátu řešením a posouzením všech dalších dostupných materiálů.

„Z těch vyplývá, že realizace hudebních produkcí je schválena pouze v pátek a v sobotu, a to v době od 22:00 do 5:00 hodin. Proto byli vlastník stavby a provozovatel Stavebním úřadem Prostějov neprodleně vyzváni, aby ukončili hudební produkce v pondělí až čtvrtek a také v neděli po 22:00 hodině,“ připojuje výsledek primátor Jura s  doplněním, pokud nebude této výzvy uposlechnuto, vydá Stavební úřad Prostějov rozhodnutí, kterým užívání stavby zcela zakáže.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama