Mgr. František Talíř

  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • 1. vicehejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2022 15:15:36

Soláry patří na střechy, ne na pole

Soláry patří na střechy, ne na pole

Nejmenovaná pražská firma oslovila náš odbor životního prostředí s žádostí o konzultaci jednoho solárního projektu.

Jelikož úředníci vědí, že mě mají o podobných případech informovat, přeskládal jsem si dnešní program a zástupce této firmy přijal osobně.

A copak jsem se dozvěděl? Že by rádi postavili obří solární elektrárnu na severu našeho kraje o rozloze 55 ha, která ale samozřejmě nebude vůbec nikomu vadit. A už vůbec ne přírodě, dokonce prý svým způsobem podpoří biodivezitu. Jediná "drobnost" je, že to je všechno zemědělská půda.

Takže pozor. My jako kraj 100% podporujeme solární panely na střechách všech supermarketů, škol, parkovišť, nemocnic, atd. To je správná cesta. Jakékoliv zabírání půdy a likvidace krajiny ve jménu "ekologie" je ale pro mě opravdu červeným hadrem.

Zástupcům firmy jsem tedy poděkoval za návštěvu a ujistil je, že udělám všechno pro to, aby tento projekt nikdy nevznikl. Na plakátech jsem měl napsáno napsáno: ”Ochráníme jihočeskou krajinu.” A myslím to vážně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama