Mgr. Herbert Pavera

Koukněte: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu
  • TOP 09
  • Opava
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2014 10:37:30 - slukova bozena

TOP 09

Nepřijde vám, že vás STAN využili jako jakýsi výtah k moci a nyní, když už mají dost příznivců vás tak trochu odkopli jak kus hadru? A co teď bude podle vás s TOPkou dál? V případě, že přijdete i o Schwarzenberga, a on tam nebude věčně, co bude pak?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2014 11:38:38 - Mgr. Herbert Pavera
Nemyslím si, že by STAN využil TOP 09 k cestě k moci. Spojení nové strany a hnutí vpřed lety vyplynulo z oboustranné potřeby jednoho a druhého. TOP 09 přinesla zkušenosti z vysoké politiky, Starostové zase zkušenosti z komunální politiky. Mimochodem, právě díky návrhu a tlaku poslanců STAN a TOP 09, získala obce a města více peněz z daní (změnou rozpočtového určení daní) a nemusí spoléhat jen na dotace, ale mohou plánovat podle očekávaných příjmů. A jsem přesvědčen, že společných témat a zájmů mají oba politické subjekty daleko více. Osobně věřím, že vzájemná spolupráce mezi STAN a TOP 09 bude pokračovat i v příštích letech, i když to tak podle novinových titulků mnohdy nevypadá...
Co se týká Vašeho dotazu, co bude s TOP 09 dále, tak tady jsem přesvědčen, že i po dalších volbách do poslanecké sněmovny bude mít TOP 09  několik desítek poslanců a bude vlivnou politickou sílu na české politické scéně. Náš pan předseda Karel Schwarzenberg se těší dobrému zdraví, je plný sil, elánu i odhodlání, a tak věřím, že bude stát nadále v čele.

TOP 09 ale nestojí pouze na jeho osobnosti. Ve straně je hned několik už dnes více viditelných politiků i nových tváří, kteří jsou schopni zaujmout voliče a přesvědčit je o tom, že jim TOP 09 má co nabídnout.  
Více o panu Schwarzenbergovi a budoucnosti TOP09 se můžete dočíst v rozhovoru s ním na internetových stránkách:

http://zpravy.idnes.cz/zemanuv-let-s-ppf-jinde-by-za-to-musel-odstoupit-rika-schwarzenberg-1pa-/domaci.aspx?c=A141029_134948_domaci_kop