Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

Předseda hnutí Brno+
  • BPP
  • Bohunice
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2014 16:33:00

Strana zelených znovu plete veřejnost

Strana zelených znovu plete veřejnost

Brněnští představitelé Strany zelených znovu účelově manipulují s informacemi o problému přestavby železničního uzlu.

Na jedné straně prohlašují, že podporují variantu přestavby železničního uzlu s nádražím pod Petrovem. Na druhé straně však podporují konání případného referenda, jehož organizátoři se opakovaně otevřeně vyslovili proti oběma variantám. Tento zásadní rozpor je doložen tiskovou zprávou ze dne 2. 7. 2014, která je k dispozici zde: http://www.nadraziureky.cz/aktuality/24/

"Představitelé Strany zelených podporují referendum, aby si získali pozornost před komunálními volbami. Znovu potvrdili, že jsou proto ochotni mást veřejnost vědomě rozporuplnými vyjádřeními," řekl 1. náměstek primátora Robert Kotzian. Dodává: "Nelze podporovat konání referenda a současně tvrdit, že potřebujeme variantu Pod Petrovem."

Druhá otázka předkládaná organizátory referenda navíc požaduje určení nejlepšího řešení modernizace prostřednictvím soustavy otevřených návrhových soutěží. To znamená hledání zcela nového řešení od začátku, a tedy popření obou variant rozpracovaných v rámci studie Dopracování variant řešení železničního uzlu Brno (viz tisková zpráva ze dne 30. 6. 2014: http://www.nadraziureky.cz/aktuality/23/).

"Tvrdí-li někdo, že existuje řešení systémově odlišné od variant Řeka a Petrov, které je současně realistické, nemluví pravdu," doplnil Robert Kotzian.

Nyní dokončená studie brněnského železničního uzlu potvrdila realizovatelnost dvou variant, Řeka a Petrov. Stát v procesu, jehož nestrannost a nezávislost uznává město Brno i Občanská koalice Nádraží v centru, rozhodne o variantě k realizaci v příštím roce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama