Mgr. Ing. Tereza Čechová Humpolcová, Ph.D.

kandidátka za KSČM do PS PČR 2017 za Středočeský kraj
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2014 10:19:31

Proč kandiduji za KSČM do Evropského parlamentu

Proč kandiduji za KSČM do Evropského parlamentu

Mnoho lidí se mě ptá, proč tak někdo mladý jako já, kandiduje do Evropského parlamentu za KSČM. Má odpověď je velice jednoduchá, jedná se o stranu, která svoji politiku zaměřuje na všechny skupiny lidí a přeje si pro ně důstojný život.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Do strany jsem vstupovala, jelikož mi vadila a stále vadí neúcta k lidem a bezohlednost. V této souvislosti bych ráda zmínila především lobbing některých zájmových skupin, jako jsou exekutoři, pojišťovny, právníci a další silně semknuté skupiny, kterým se podařilo dosáhnout takových práv a moci, jež nemají obdobu nejen ve starých demokraciích, ale ani v transformujících se zemích střední a východní Evropy. Česká republika je v tomto směru do jisté míry unikát. Vytváření zcela nepřiměřených zisků na straně jedné a totální zbídačení často nevinných osob na straně druhé, jsou zde bohužel považovány za normální. Navíc, některé strany v tomto ohledu svým voličům i ostatním občanům vysloveně lžou. Kupříkladu Nečasova vláda veřejně prohlašovala, že omezí již beztoho bezbřehou moc exekutorů, a namísto toho protlačila parlamentem novelu exekučního řádu, kterou ještě dále rozšířila. To samozřejmě vede k řadě lidských tragédií, které nikdo neřeší.

V naší společnosti zcela vymizela sociální soudržnost a naši zákonodárci dokážou vpravdě zázraky. Z nevyléčitelně nemocných a invalidů udělat lidi zdravé, a na základě toho jim snížit nebo odebrat často jediný zdroj příjmu. Že doopravdy pracovat nemohou nebo by případně mohli dělat velmi specifické zaměstnání, které však neseženou, nikoho nezajímá. Za vlády předchozích pravicových stran došlo k takovému přerozdělení majetku ve společnosti, které lze jen stěží nazvat jinak než jako krádež povýšená nad zákon.

V době, kdy jsem vstupovala do KSČM, to byla v podstatě jediná strana, která měla odvahu na tyto problémy alespoň poukázat, byť jako opoziční strana řadu věcí nedokázala změnit. Nyní jsou naštěstí i další politické síly, které o těchto problémech hovoří, a tak doufám, že se u nás situace postupně zlepší.

To ovšem neznamená, že bych svou stranu měnila, protože jsem přesvědčena, že její program je dobrý a má co nabídnout všem slušným lidem bez ohledu na jejich sociální statut. Nejsme tedy, jak si mnozí lidé myslí, jenom stranou pro chudé, ale jsme stranou, která se snaží prosazovat hodnoty obvyklé v civilizovaných zemích.

KSČM má ve svém volebním desateru do Evropského parlamentu tyto hlavní body, které by ráda prosadila a já je samozřejmě podporuji:

  • Rovné příležitosti, posílení demokracie a ochranu všech lidských práv.
  • Právo na práci a spravedlivou mzdu, zkrácení pracovní doby bez snižování mezd.
  • Dostupné vzdělání a lékařskou péči, důstojný život seniorů ve všech zemích EU.
  • Stejnou kvalitu a bezpečnost potravin za srovnatelné ceny, ochranu spotřebitelů.
  • Ochranu soukromí a informační svobodu, stop šmírování a cenzuře internetu.
  • Zákaz daňových rájů a placení daní v zemích vzniku zisku.
  • Účinné, veřejné a rychlé čerpání evropských dotací. Využívat, NE zneužívat.
  • Udržení míru a bezpečnosti v souladu s mezinárodním právem a Chartou OSN.
  • Kolektivní bezpečnost Evropy bez útočné strategie NATO.
  • Podporu demokratické, mírové a ekologické systémové alternativy.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama