Mgr. Ing. Tereza Čechová Humpolcová, Ph.D.

kandidátka za KSČM do PS PČR 2017 za Středočeský kraj
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2014 12:43:30

Rozhovor s Mgr. Terezou Čechovou Humpolcovou, kandidující za KSČM do Evropského

Rozhovor s Mgr. Terezou Čechovou Humpolcovou, kandidující za KSČM do Evropského

Rozhovor s Mgr. Terezou Čechovou Humpolcovou, kandidující za KSČM do Evropského Parlamentu.

Rozhovor s Mgr. Terezou Čechovou Humpolcovou, kandidující za KSČM do Evropského Parlamentu

Silně se angažuješ ve veřejném životě.Vzhledem k tvému věku je to obdivuhodné. Co je vlastně příčinou tvého zapojení do této rizikové oblasti ?
Začala jsem se angažovat ve veřejném životě pro velkou nespokojenost s politickým děním, které se v naší republice každým rokem zhoršuje.Většina představitelů politických stran nemyslí na sociálně slabé a zdravotně postižené občany.Jejich žití ve společnosti jim naopak více ztěžuje,např. regulačními poplatky u lékařů a za recept, vysokými cenami léků, nedostupností sociálního bydlení, či neustále se zvyšující nezaměstnaností. V naší společnosti jsou lidé, kteří nemají dostatek peněz. Každý den musí obracet korunu, aby měli alespoň na rohlík. Proti nim stojí lidé, kteří mají na svých účtech miliony, ke kterým přišli většinou zvláštním způsobem.Téměř neexistuje sociální skupina stojící mezi. Pokud je člověk čestný a zodpovědný, bude se v naší společnosti neustále potýkat s existenčními problémy. Je třeba tuto situaci u nás změnit. Z tohoto důvodu jsem také vstoupila do KSČM. Chci pomáhat lidem a hájit jejich zájmy.

Pracuješ na ÚV KSČM v sekci odborného zázemí. Pro běžného člověka je to poněkud neznámá oblast činnosti. Můžeš práci tam poněkud přiblížit a rozvést ?
Pracuji v oddělení pro odborné zázemí, občanský sektor a mládež. Do oblastí mé činnosti patří odborné sekce a komise ( např.školství, sportu a tělovýchovy ). Členové těchto komisí a sekcí analyzují současnou situaci ve svém oboru a předkládají návrhy na řešení určitých současných problémů. Také pořádají na tyto aktuální témata aktivy, nebo semináře. Současně spravují občanskou poradnu na internetových stránkách KSČM. Tam se mohou lidé obracet se svými problémy a naši odborníci se jim snaží pomoci. Samozřejmě také dělám i jiné věci. Nejsou však pravidelné a záleží na daném dění ve společnosti. Například činnost okolo voleb.

Je nám známo, že se snažíš pečovat nejen o lidi, kteří tuto péči potřebují. Staráš se i o zvířátka, která u tebe našla azyl.Postupně ti tak vznikla malá zoo. Někdy se o těchto věcech dost špatně hovoří, obzvlášť jedná li se o potřebné lidi. Zkus nám o tom přesto říci něco bližšího. Jak to vlastně všechno stíháš ?
Času mám opravdu velmi málo.Kromě toho že pracuji na plný úvazek, studuji ještě dvě vysoké školy – magisterské studium a doktorandské studium. Vše se snažím zkombinovat tak, aby to bylo ku zvládnutí. O lidi pečuji ráda.Pokud mne někdo požádá ( většinou zdravotně postižený člověk či člověk v důchodovém věku ) pomohu mu např. s nákupem, či radou a pomocí při práci s počítačem. Hodně lidí v pokročilejším věku si pořídilo počítač s internetem. Pochopitelně mají zájem se s ním naučit pracovat. Doma mám opravdu takové mini zoo.Jedná se většinou o zvířátka, která se ke mně dostala ani nevím jak. Doma chovám psa, kterého se někdo pokusil hodit jako štěně do Labe a utopit ho. Našli jsme ho na ulici. Hned skončil u nás doma. Dále chovávám africké šneky, potkana, morče a andulku. Zvířata mám skutečně ráda a snažím se jim dopřát kvalitní péči.

Kandiduješ do Evropského Parlamentu. Na jakou oblast by ses chtěla v případě zvolení zaměřit? Jaké je to u tebe s jazykovou výbavou ?
Kandiduji do Evropského Parlamentu na 20. místě kandidátky KSČM. Mluvím anglicky a německy. Z anglického jazyka mám disertační zkoušku.Z německého jazyka vysokoškolské zkoušky. Pokud bych ve volbách uspěla, chci hájit zájmy sociálně slabých a zdravotně postižených. Také samozřejmě zájmy České Republiky. Jsem pyšná na skutečnost, že jsem Češka. Ráda bych do Čech vrátila firmy, továrny a produkty, které naši zemi charakterizovaly a charakterizují.

V případě,že uspěješ, budeš postavena před základní dilema každé ženy. Rodina a práce. Zde toto dilema znásobí i vzdálenost. Budeš potřebovat dobré rodinné zázemí. Jsou tvoji nejbližší přesvědčeni,že ti je zajistí ?
Má rodina mě v mém jednání podporuje. Kdyby tomu tak nebylo, ani bych nekandidovala. Jsem člověk, který má rád výzvy a chce neustále něco dělat. Proto také studuji a učím se novým věcem. Jsem aktivní a plná elánu. Ten chci využít k hájení zájmů mé vlasti.

Autor rozhovoru Míšek,dne 3.3.2014 

Zdroj: http://praha5.kscm.cz/Aktuality.html
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama