Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2016 6:27:00

Legitimizuje Sobotka podvodníka?

Legitimizuje Sobotka podvodníka?

Sobotní vydání Práva přineslo rozhovor s premiérem Bohuslavem Sobotkou. A bylo to velmi zajímavé čtení.

Interview spíše potvrdilo, než vyvrátilo, jak slabá je pozice ČSSD a Bohuslava Sobotky v rámci vládní koalice, kde je nekorunovaným šéfem Andrej Babiš.

Ale zpět k rozhovoru, který se mj. týkal elektronické evidence tržeb (EET). Nebudu zde rozebírat pro a proti tohoto zákona a zhustím svůj názor do jednoho konstatování – daně by se měly platit, ale zároveň by podnikatelům stát neměl přidělávat starosti s častými změnami a úpravami. Co mě však překvapilo bylo, že premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v jedné ze svých odpovědí ve výše zmíněném rozhovoru prohlásil, že ANO2011 „podvádí své voliče“.

Neměl bych nic proti tomuto tvrzení, pokud by nedělal to samé premiér Sobotka i jeho strana. ČSSD byla první, která prodala svůj volební program za vládní křesla a křesla pro straníky ve státní správě. Mohl bych vzpomenout nestydatost zastíranou souslovím „církevní restituce“ či rezignace na skutečně protikorupční zákony nebo úpravu daňového systému, aby se nerozevíraly nůžky mezi bohatými a středně a nízkopříjmovými skupinami. Ale dokladem pokrytectví Sobotky jsou i povolební krajské koalice. Vždyť to byla právě ČSSD, která opustila v mnoha krajích své levicové ideály (teda ty, co jí ještě zbyly) a místo svých programových priorit sáhla raději po místech v krajských radách. Bez uzardění podala sociální demokracie pomocnou ruku tonoucí se pravici. I když je pravda, že podobně postupovalo i ANO2011, které jinak v médiích politiky z ODS a TOP09 označuje za největší zlo politické scény.

Pane premiére, pokud máte pocit, že Andrej Babiš je podvodník, odvolejte jej! Ostatně měl jste k tomu příležitost při tzv. bilančních schůzkách s ministry. Vaše stesky o neschopnosti některých ministrů z ANO2011 jsou bez reálných činů, které můžete dle Ústavy uskutečnit, jen bezobsažné tlachání. Zatím – a podobně to vidí i občané, se kterými se setkávám – z Vaší rekonstrukce vlády vyšly Vaším kličkováním nejhůře ministři ČSSD.

Ivo Pojezný, poslanec KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama