Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2017 4:33:00

Ministr zemědělství zaspal

Ministr zemědělství zaspal

Statistiky, které se zabývají problémy letošní úrody ovoce, neříkají žádná příznivá čísla.

Úroda dle nich je nejhorší od roku 1990. U některých druhů ovoce se jejich nedostatek projevil i na cenách stoupajících strmě vzhůru. Letošní mrazy a sucho ohrozily i velikost ovoce, takže například jablka jsou vzhledem k nedostatku vláhy menší a méně sladká. Bude také menší úroda hrušek a švestek. Hlavně švestky s obavami sledují všichni milovníci slivovice. Nebudou-li švestky, bude i slivovice méně. Tento rok mohou dosáhnout plodinové škody více jak tři miliardy korun. Nejen ovoce, ale i mladé vinice doplatily na sucho. Jejich kořeny nejsou ještě tak hluboko v zemi, aby si vláhu přitáhly. Méně výnosná bude sklizeň obilovin a řepky. Výkyvy a rozmary počasí postihly zelináře a bramboráře. Přesto bychom však měli v obchodech dát přednost našim domácím produktům před dovozy, protože jen tak můžeme pomoci našim zemědělcům, kteří letos více jak kdy jindy pocítili, co všechno příroda dokáže. Bez zřetelného varování se na pultech obchodů projevuje zdražování potravin. Žádný z nás není schopen bez domácích zásob žít. Sice si zanadáváme, ale přesto například máslo za horentní sumy kupujeme. Laxní zemědělská politika ministra Jurečky teď před volbami do Poslanecké sněmovny nabrala obrátky. Zjistil zhoršenou kvalitu potravin, které jsou k nám dováženy ze zahraničí, a slibuje sjednání nápravy. Zapomíná však říct, kdy se tak stane. A tak si například v Německu koupíme potraviny, které lépe chutnají nežli ty se stejným obalem na pultech supermarketů v naší republice. Možná by měl Jurečka zapřemýšlet, zdali pár týdnů před volbami jde skutečně o snahu něco napravit nebo pouze o volební slib, jenž má KDU-ČSL pomoci k volebnímu úspěchu. Jinak si totiž mnozí z nás jeho aktivitu nedovedou vysvětlit.

Mgr. Ivo Pojezný, poslanec Parlamentu ČR za KSČM a vedoucí kandidát pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR za Jihomoravský kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama