Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2018 19:20:25

Místo zvyšování nákladů na zahraniční mise investujme do školství!

Místo zvyšování nákladů na zahraniční mise investujme do školství!

V posledních dnech jsme se ze stránek novin i internetového prostoru mohli dočíst, že Armáda ČR plánuje zvýšit počet vojáků účastnících se zahraničních misí. To samozřejmě bude něco stát.

V posledních dnech jsme se ze stránek novin i internetového prostoru mohli dočíst, že Armáda ČR plánuje zvýšit počet vojáků účastnících se zahraničních misí. To samozřejmě bude něco stát. Více než tisícovka vojáků »spolkne« přes 2 mld. Kč, což je o téměř miliardu více než doposud. Budeme tedy opět financovat vojenské operace, které nejsou v zájmu České republiky, ale někoho jiného. Chápu nutnost vojenské pomoci například v oblastech válečných útrap civilistům, při genocidě obyvatel, při ochraně menšin při náboženských nepokojích a podobně.

Severoatlantický pakt v současnosti rozhodně není tím, kdo by se dal označit za nestranného světového mírotvůrce. Naopak! Je trvale ve vleku přání a zájmů USA a ty se rozhodně nepřekrývají se zájmy občanů České republiky, ale ani obyčejných Evropanů. Pouze našich politických »elit«. Jediným, kdo je v tomto ohledu nestranným a kdo by měl rozhodovat o vojenských řešeních konfliktů, je Rada bezpečnosti OSN. Posvěcených vojenských zásahů Severoatlantickou aliancí touto organizací bychom ale příliš nenašli.

Myslím si, že máme vůči českým občanům spoustu dluhů a zmiňované prostředky by mohly posloužit v jiných oblastech. Školství je mi profesně ze srdce blízké, a jsem pevně přesvědčen, že kolegové učitelé dokážou okamžitě vyjmenovat celou řadu možností, kde by v rámci vzdělávání tyto prostředky mohly být mnohem lépe využity.

Pravicoví ekonomové nám mnohdy předhazují, že KSČM by jenom rozhazovala a rozdávala, ale tak to není. Za ta léta v politice jsem si zvykl, že je potřeba některé návrhy předem zdiskreditovat. KSČM jde ve skutečnosti o správně nastavené přerozdělení financí, ne jejich bezdůvodné utrácení. Mnohokrát jsme prokázali, že je pro nás důležitější výše důchodů, růst mezd, opravené cesty, dostupné zdravotnictví a fungující školství na úrovni než dar církvím, zahraniční mise nebo nízké daně pro cizí banky a nadnárodní korporace. Právě tohle jsme slíbili našim občanům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama