Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2018 13:31:03

Umožněme dětem dostatek sportu

Umožněme dětem dostatek sportu

Sport je jedna z možností, jak naučit děti zdravému způsobu života. Varování lékařů, kteří stále více registrují u dětí obezitu, je na denním pořádku.

Projekty, jež podporovaly sport ve školách, hodnotili kladně učitelé i rodiče. Již delší dobu malé sportovní kluby upozorňují na nedostatek financí. Finančně mohou pomoci i rodiče, ale to nestačí. Někteří řeší záchranu své činnosti půjčkami a úvěry, to však není řešení, neboť nikdo neví, jak je bude splácet. Je neprodleně nutné začít tuto situaci řešit a to rozhodně nepůjde bez pomoci státu a hlavně příslušného ministerstva. Je pouze na nás, jaké možnosti dětem v rámci sportu poskytneme. Není v silách obcí, měst a sportovních klubů potřebné finance zajistit. Projekt, který dětem umožňoval navýšit počet hodin sportu ve školách, je nutné urychleně obnovit. Dále je nutné co nejdříve uvolnit finance pro sportovní kluby. Ty totiž ve většině případů hospodaří řádně. Pokud se nedočkají rychlé pomoci, budou nuceni svoji činnost zastavit a jen stěží se jim ji podaří obnovit. A to je naprosto nepřípustné.

Ivo Pojezný, poslanec za KSČM Poslanecké sněmovny PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama