Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.06.2018 13:35:36 - Voldánová

Ekonomika Ruska

Dobrý den, jak na tom Rusko po ekonomické stránce? Jsou tam jako u nás lidi, co žijí na hranici chudoby nebo v chudobě? Jaká je tam třeba průměrná mzda. Hledal jsem informace na internetu, ale jsou dost různorodé. Ptám se i proto, že si třeba Putin pořizuje tak drahé auto a přijde mi, že to moc nikomu nevadí. Přiznám se, že kdyby si takové auto pořídil někdo z našich politiků dost by mi to vadilo. A tak mě napadla otázka, zda si opravdu všichni Rusové žijí tak dobře?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2018 8:43:07 - Mgr. Ivo Pojezný
Dobrý den, stejně jako u nás či v jiných zemích, se i v Rusku najdou lidé na hranici chudoby. Na internetu se můžete dočíst hodnotu průměrné mzdy v Rusku - ale je to stejné jako v naší zemi - kdo tu průměrnou mzdu skutečně každý měsíc dostane? Z vlastní zkušenosti vím, že v ruské domácnosti žije několik generací, a ten kdo může, tak pracuje, takže i kdyby každý měl minimální mzdu, uživí se. U nás je čím dál větší trend žít v domácnosti sám a tím se samozřejmě zvyšují i nároky na bydlení. Co se týče nového auta ruského prezidenta - pokud si to může dovolit, tak proč ne? Ostatně, pořídil si auto odolné vůči střelám ze zbraní při případném útoku, navíc je auto ruské značky, čímž vrátil peníze do oběhu ve vlastním státě, neshledávám na tom nic špatného. Vám by vadilo nové auto politika, ale že denně vídám nová a luxusní auta lidí, kteří údajně pracují za minimální mzdu nebo jsou nevýděleční podnikatelé, to Vám nepřijde zvláštní?