Mgr. Ivo Pojezný

  • KSČM
  • Vyškov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.02.2016 15:26:44 - Valter Libor

Vítězný únor

,,KSČM se k revolučnímu základu února 1948 hlásí. Oceňuje práci a obětavost generací budovatelů první formy socialismu. Zároveň však hluboce lituje tragických deformací a nedostatků, které během vývoje myšlenku socialismu ochudily a poškodily..“ Můžete mi říci, co myslíte tou tragickou deformací a nedostatky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.02.2016 14:17:19 - Mgr. Ivo Pojezný
 Vážený pane Valtere,
jedná se o deformace, které neměly s původními socialistickými a komunistickými idejemi nic společné. Nicméně komunistické hnutí jako jediné ze všech dosáhlo sebereflexe a tyto přečiny samo odsoudilo. Jedná se například o často až posedlé hledání nepřítele v počátcích budování nového systému, které postihlo i nevinné. Je nutné ovšem dodat, že se bavíme o době, kdy podobné procesy probíhaly na obou stranách tehdejšího bipolárního světa. Jen těžko si dnešní generace mohou představit celosvětovou atmosféru bez technických vymožeností na dnešní úrovni, atmosféru, do které se přelila i část zloby, strachu válkou postižené země. Podle mého soudu byla též chybou úplná likvidace malého podnikání. Nicméně myšlenka a touha, aby bohatství naší zeměkoule sloužilo skutečně všem lidem a ne jen hrstce nejbohatších, aby lidé byli skutečně svobodni, je podle mě správná a ještě dojde k její renesanci. Hezký den. IP