Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2021 8:36:00

Nájemné v nebytových prostorách v Praze se ani letos nezvýší

Nájemné v nebytových prostorách v Praze se ani letos nezvýší

Rada hl. m. Prahy na pondělním jednání schválila nulovou míru valorizace nájemného v nebytových prostorách v majetku hlavního města pro rok 2021. Kvůli pandemii koronaviru přistoupila Praha k obdobnému kroku už v minulém roce.

 „V této nelehké době potřebují podnikatelé od města pomoc, proto jsme odmítli jakékoliv zvyšování nájmů, které pro ně může být likvidační. Navazujeme tak na usnesení z loňského března, kdy jsme rozhodli o zrušení původního rozhodnutí o valorizaci nájemného na rok 2020,“ říká radní pro oblast majetku Jan Chabr.

Nulová valorizace nájemného pro rok 2021 se týká nájemních a pachtovních smluv na pronájem nebytových prostor a objektů, ale i pozemků, které uzavřel Odbor hospodaření s majetkem Magistrátu hl. m. Prahy. Tyto smlouvy obsahují ustanovení o úpravě výše nájemného o částku odpovídající míře valorizace nájemného v daném roce stanovené usnesením Rady hl. m. Prahy. Maximálně by však navýšení mělo odpovídat míře inflace oficiálně vyhlášené Českým statistickým úřadem za uplynulý kalendářní rok, která konkrétně loni činila 3,2 %.

Kvůli zmírnění ekonomických důsledků nouzového stavu vyhlášeného vládou už loni 30. března zrušili pražští radní své dřívější rozhodnutí a nájem v nebytových prostorách města pro rok 2020 nijak nenavýšili. Kvůli aktuálně stále nepříznivému vývoji pandemie koronaviru tak na tento krok nyní znovu navazují.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama