Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2021 6:48:00

Krajský soud rozhodl v prospěch zásad územního rozvoje

Krajský soud rozhodl v prospěch zásad územního rozvoje

Krajský soud v Brně dnes potvrdil správnost krajského územního plánu, čtyřproudá silnice 43 povede přes Brno na sever.

 „Senát krajského soudu dnes zamítl obě žaloby na Aktualizaci č. 1 Zásad územního rozvoje JMK. Jde o strategické dokumenty a na jejich aktualizaci a schválení čekala celá jižní Morava.  Teď jejich správnost potvrdil i soud. Poděkování patří všem, kteří se podíleli na zpracování všech podkladových materiálů, na následných aktualizacích ZÚR JMK a nyní na jejich obraně u soudu,“ uvedl radní Jihomoravského kraje Martin Maleček.

Krajský soud tak dnes potvrdil, že silnice 43 povede přes Brno na sever. Průchod Bystrcí, kolem přehrady a katastrem Kníniček je podmíněn vedením v tunelu, tubusu nebo překrytím. Od Svitávky směrem k D35 je pak už trasa silnice 43 daná v ZÚR JMK od roku 2016 a Ředitelství silnic a dálnic ČR připravuje její realizaci.

„Je to dobrá zpráva. V opačném případě by totiž došlo ke značným dopadům na dopravu, ekonomiku kraje, ale byla by znemožněna i realizace některých protipovodňových opatření v našem kraji. Zásadní by to bylo i pro nově vznikající územní plán města Brna. Kraj tak udělal, co mohl. Teď musí na klíčových dopravních stavbách začít pracovat stát,“ dodal hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Soud dnes popsal, že postup kraje nebyl nezákonný, nešlo podle něj o obcházení pravidel. Soudce také potvrdil, že dokument nevykazuje žádné administrativní nekorektnosti či neslušnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama