Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2023 15:37:00

Problémy, které řeší třeba na Znojemsku jsou úplně jiné

Problémy, které řeší třeba na Znojemsku jsou úplně jiné

Komentář na facebookovém profilu k problémům v regionech.

 Nežije se všude stejně. Problémy, které řeší třeba na Znojemsku jsou úplně jiné, než to, co řeší lidi v Brně nebo na Brně - venkově.

Někdy to vypadá, že je to úplně jiný svět. A jestli máme fungovat jako jedna společnost, tak o nich musíme vědět a musíme s tím něco dělat. Tak jsme konečně po covidových pauzách obnovili setkání vedení kraje se starosty. A že jich je po podzimu docela dost nových. Byli jsme ve všech okresech - Hodonín, Vyškov, Blansko, Znojmo, Břeclav a Brno a okolí.

Témat bylo neskutečně moc:

Někde je problém nedostatek doktorů a zubařů.

Jinde řeší rozšíření lůžkových sociálních služeb.

V některých obcích jsou zase potřeba opravy menších mostů nad dálnicemi, které nemají vlastníka a nikdo se k nim nezná. Pro menší obce je to finančně hodně náročné, stát se k tomu nemá - tak se snažíme nějak pomoct, aby propojení zůstalo.

Pak životní prostředí, silnice, školy, práce…

Jako starosta jsem byl za tahle setkání rád. Něco dokážeme vyřešit na úrovni kraje, k něčemu potřebujeme spolupráci s pojišťovnami nebo státem, někdy stačí pomoct otevřít dveře… Kraj musí být pro obce partner - od toho jsme tady.

Díky za to, že jsme se mohli potkat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama