Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2021 12:15:00

Volný prostor s jedním vchodem a s jedním východem je to naprosto ideální

Volný prostor s jedním vchodem a s jedním východem je to naprosto ideální

Na pracovní jednání do Hodonína přijel v pátek krátce po poledni hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich. Ve funkci hejtmana se jednalo o jeho první návštěvu našeho města.

Jednání zahájil na hodonínské radnici, kde mu starosta města Libor Střecha mimo jiné představil záměr revitalizace příměstského lesa včetně plánované výstavby domu přírody. Na místo stávajícího Ekocentra se následně Jan Grolich i osobně vypravil, aby si prohlédl areál bývalé mateřské školy, kterou Centrum ekologické výchovy při Středisku volného času aktuálně využívá. Ředitelka SVČ Šárka Látalová ho seznámila s provozem i činnostmi zařízení, jež za běžných podmínek navštěvují stovky dětských i dospělých návštěvníků z Hodonínska a okolí. 

Současně zavítal také na zimní stadion, kde má být v Hodoníně zřízeno očkovací centrum. Vzhledem ke strategickému umístění budovy v centru města, kapacitě zařízení a dalším kritériím stanoveným Jihomoravským krajem, byl objekt zimního stadionu zvolen jako jeden z nejvhodnějších. „V úvahu připadal dům kultury, zimní stadion a víceúčelová sportovní hala na Lipové aleji. S kompetentními pracovníky a s panem ředitelem nemocnice jsme to procházeli a vyhodnotili jsme, že zimní stadion po všech stránkách vyhovuje,“ řekl starosta Libor Střecha. Této skutečnosti nahrává i fakt, že po případném rozvolnění s největší pravděpodobností už letos nebude žádná hokejová soutěž. „Myslím si, že to maximálně splňuje všechny požadavky a vzhledem k tomu, že je to opravdu velký volný prostor, s jedním vchodem a s jedním východem, je to naprosto ideální. Pokud bude personál, jsme schopni se dostat na obrovská čísla,“ sdělil hejtman Jan Grolich. Jak dále dodal, počítá se, že očkovací centrum by zde mohlo vzniknout v průběhu měsíce února, aby od začátku března již všechna očkovací centra na Jižní Moravě fungovala.

Závěr návštěvy patřil Nemocnici TGM Hodonín. Zde se hejtman za doprovodu ředitele Antonína Tesaříka seznámil s jejím provozem a také s aktuální situací související s epidemií koronaviru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama