ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2023 4:31:00

Odvolejte Lipavského

Odvolejte Lipavského

Rodinné stříbro Pirátů se jmenuje Jan Lipavský, bakalář Jan Lipavský, veselý ministr zahraničních věcí.

 V souvislosti s arabsko-izraelskou krizí se k němu vyjádřil kriticky exprezident Miloš Zeman: „V každé normální zemi má slovo premiéra větší váhu než slovo jakéhokoli ministra, tím spíše ministra bez dostatečného vzdělání.“ Prezident Petr Pavel raději mlčel a premiér Petr Fiala rovněž. Tehdy šlo o stěhování českého velvyslanectví z Jarního Pahorku (Tel Avivu) do Jeruzaléma.

K přesunu vyzval premiér Fiala, ale necelých 24 hodin poté se proti postavil ministr zahraničí Jan Lipavský. Piráti tedy doslova zařízli plán P. Fialy. Exprezident Zeman to vyjádřil jasně: „Hra, kterou napsal idiot.“

Nyní jde o kontrolu pomoci palestinskému území. O ní se v českých médiích všeobecně mlčí. Přitom Česko Palestincům pomáhalo. Tuto skutečnost lze vyčíst ze státního závěrečného účtu Ministerstva zahraničních věcí za rok 2022, který Pirát-ministr podepsal.

Lze tu najít příspěvek WHO (Světové zdravotnické organizace) v Palestině ve výši 6.3 milionu korun a projekt záchrany novorozenců v Palestině ve výši 0,3 milionu korun. Z vyjádření Jana Lipavského, který navrhuje, aby byla pozastavena veškerá finanční pomoc Palestině, než se vyjasní, kam peníze přesně putují, vyplývá, že jeho ministerstvo neví, co se s českou pomocí Palestině ve skutečnosti děje.

Asi nastal čas na výměnu ministra zahraničí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama