Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2020 10:45:00

Česká televize by si měla fakta řádně dohledat

Česká televize by si měla fakta řádně dohledat

Komentář na facebookovém profilu k pořadu ČT o střelných zbraních

 Rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání kvituji. Takové zavádějící informace by neměly ve veřejnoprávní televizi vůbec zaznívat a jsem ráda, že bude zjednána náprava, ačkoliv jsem moc zvědavá na to, jak k ní dojde.

O legálních držitelích zbraní dodnes koluje řada mýtů, polopravd a snah o zkreslování skutečnosti. Někdy je to natolik do očí bijící, že člověk pochybuje o záměru, proč jsou takové zavádějící informace vůbec vydávány za pravdu a že už se ani nemůže jednat o pochybení, ale dokonce o záměr. Podobné informace pak často slouží jako spouštěč nepřiměřených a neopodstatněných restrikcí, protože uvádí veřejnost v omyl.

Pokud chce ČT dělal pořady s podobnou tématikou, měla by si fakta řádně dohledat, poctivě analyzovat a ověřovat a nenaskakovat na zjednodušená a pokřivená prohlášení. Ano, zabere to hodně času, problematika nemusí být nejjednodušší, ale je to lepší, než de facto lhát, nebo ohýbat skutečnost.

(Podrobnější informace ZDE)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama