Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2013 15:21:13 - Markéta Hrubá

předčasné volby

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár věcí. Budete i vy znovu kandidovat? V čem vidíte váš (osobní!) přínos v poslední vládě? Nejste oproti levici s kampaní pozadu? Přitom máte máslo na hlavě. Proč podle vás takhle vláda skončila a ODS se dostala do takové krize? Já osobně jsem také vaší vládou zklamána, ale levici nevěřím a nechci ve vládě KSČM. Zatím to ale vypadá, že jde do voleb sama-nejste vidět! Děkuji předem za možné odpovědi, Hrubá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.09.2013 14:20:43 - Mgr. Jana Černochová

Vážená paní Hrubá,

v posledním volebním období jsem ve Sněmovně pracovala především jako místopředsedkyně výboru pro obranu, kde jsem se podílela na prosazení a revizi celé řady vládních návrhů z oblasti vězeňství. Jsem ráda, že se nám společně s ministerstvem spravedlnosti podařilo prosadit velkou novelu zákona o výkonu trestu a vazby, která napravuje více než 20let neřešený problém. Kromě celé řady novel spojených s agendou výboru pro obranu, bezpečnost a volebního výboru jsem se aktivně snažila řešit i obecné společenské problémy a otázky. Za nejvýznamnější považuji novelu zákona o státních svátcích, díky které se 16. leden stává významným dnem -Dnem památky Jana Palacha. Ač se tato novela zprvu nemusí zdát jako reálně přínosná, věřte mi, že její hodnotový přínos v nastávající budoucnosti doceníme. Mezi další zákony, které jsem spolupředkládala, patří mj. novela zákona o platu představitelů státní moci, novela zákona o protikomunistickém odboji, o trestní odpovědnosti právnických osob (úprava lichvy), nebo o zdravotním pojištění cizinců při pobytu na území ČR. Jako starostka Městské části Praha 2 jsem se pak snažila propojit komunální politiku s politikou republikovou a díky více než 15leté zkušenosti z komunální politiky jsem iniciovala i novely v této oblasti, ať už přímo novelu zákona o obcích, nebo novelu zákona o místních poplatcích.

Především kvůli propojení komunální politiky a možnosti ovlivnit a obhájit samosprávu obcí na republikové úrovni se budu snažit získat mandát i v novém volebním období.

Na rozdíl od levice jsme předčasné volby neplánovali, proto naše kampaň začíná až v úterý 10. září. Pevně věřím, že budeme vidět a že bude vidět v novém nezabarveném prizmatu i naše práce v poslední vládě, která zatím neměla alternativu. Poslední volby jsme nevyhráli, přesto jsme přijali vládní odpovědnost a nebyla to procházka růžovým sadem, držet vládu s partnery jako jsou Věci Veřejné, nebo zcela neukotvená TOP09. Dnes se znovu hlásí subjekty jako ANO, či Úsvit, které chtějí navázat na tradici VV. Naším úkolem v kampani musí být přesvědčit občany, že náš dvacetiletý program přetvořil naši společnost z komunistické na otevřenou a svobodnou. Že naše výsledky jsou v souhrnu pro společnost přínosné. Toto lze vidět již dnes v zrcadle programu ČSSD, v zrcadle Pražského hradu i dalších subjektů, kteří si snaží uzurpovat moc navzdory ústavním principům.

S přáním hezkého dne a s pozdravem

Mgr. Jana Černochová