Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2020 15:14:00

Hranice se musí ihned uzavřít, není na co čekat

Hranice se musí ihned uzavřít, není na co čekat

Komentář na facebookovém ke koronaviru

MITTERTEICH JE UZAVŘEN! S okamžitou platností je uzavřena městská oblast Mitterteich v okrese Tirschenreuth!!! Okresní úřad v Německu tak reaguje na příliš mnoho infikovaných lidí virem korony v posledních několika dnech.

NO TO JE PŘECI STRAŠNÉ!? Vždyť je Mitterteich jen 25 km od Chebu! A to nemluvím o těch tisících našich lidí, kteří do této oblasti dojíždí za prací. Hranice se musí ihned uzavřít, není na co čekat. Jediná možnost, jak naše lidi ochránit, je uzavřít v Karlovarském kraji hranice pro pendlery a s tím spojené i hraniční přechody Pomezí, Boží Dar a Vojtanov. Do Německa za prací jezdí z našeho kraje až 30 tisíc pendlerů a my máme informace právě od těchto lidí, že v německých firmách nejsou žádná preventivní ochranná nařízení a dokonce našim lidem zakazují ochranné pomůcky používat. V celém Německu přitom nejsou prozatím zavedena adekvátní opatření proti šíření nákazy. Pokud opravdu chceme účinně bojovat proti lavinovému šíření nákazy, uzavřeme hranice úplně a pro všechny. Ihned jsem předala premiérovi, ministrovi zdravotnictví a panu Prymulovi veškeré podklady a informace. Dnes také z našeho kraje odejde oficiální dopis Ústřednímu krizovému štábu a české vládě, ve kterém budeme uzavření hranic pro pendlery požadovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama