Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2018 13:03:00

Jízdenky zůstanou stejně drahé a finanční prostředky zůstanou dopravcům

Jízdenky zůstanou stejně drahé a  finanční prostředky zůstanou dopravcům

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2018 ke změně vládního návrhu zákona o dani z přidané hodnoty.

Děkuju, pane předsedající. Vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych se vyjádřila k této novele zákona, ke které jsem tady již vystupovala. Předkladatelkou je paní Kovářová, která žádala o stanovisko Asociace krajů a zároveň Svazu měst a obcí České republiky, kdy stanovisko Svazu měst a obcí jsem jí již předložila při projednávání druhého čtení. Stanovisko Svazu měst a obcí, to znamená organizace, která hájí zájmy starostů a starostek, je negativní k tomuto sněmovnímu tisku. A ten důvod je, že v rámci toho, pokud tento sněmovní tisk bude schválen, tak města a obce dostanou v rámci rozpočtového určení daní méně finančních prostředků.

V době, kdy jsem tady vystupovala v druhém čtení, nebylo známé stanovisko Asociace krajů, která měla své jednání 9. listopadu, kdy jsem 20. listopadu paní Kovářové odeslala dopis, že i Asociace krajů se ztotožňuje se stanoviskem Svazu měst a obcí, to znamená, že většinově se shodla nepodpořit tento pozměňovací návrh a zákon jako takový. A opravdu ty dopady do rozpočtu jako obecních krajských rozpočtů dojde ke snížení inkasa této daně. A jsme přesvědčeni o tom, že opravdu tento návrh zákona nepřinese v žádném případě snížení jízdného tak, jak se tady nějakým způsobem říká. Jízdenky zůstanou stejně drahé a tyto finanční prostředků zůstanou dopravcům a můžeme se bavit, kam se promítnou.

Znovu zdůrazňuji, že my dopravcům prokazatelnou ztrátu proplácíme a musíme jim proplatit. Myslím si, že stanovisko všech hejtmanů a stanovisko prakticky starostů a starostek v rámci Svazu měst a obcí je natolik silné stanovisko... Mluvila jsem s řadou z vás, kteří mi řekli, že pokud tady toto stanovisko bude, jsem připraven tento návrh nepodpořit. Jsem opravdu zvědavá, jak dnes projednávání nebo závěr hlasování tohoto zákona dopadne.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama