Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2023 18:50:00

Když mají ministři plnou pusu solidarity, měli bychom jít příkladem

Když mají ministři plnou pusu solidarity, měli bychom jít příkladem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zmrazení platů politiků

 Pět dní jsme stáli proti výrazné přesile vládní koalice, která se kvůli tomu, aby narychlo obrala seniory o peníze, vydala neústavní cestou, stavem legislativní nouze. Ohýbala jednací řád a fatálně při tom ve Sněmovně pošlapala práva opozice. Vyhráli, dle očekávání.

To jejich vítězství ale bude bez fanfár. Jestli změna zákona projde v Senátu a podepíše ji nový prezident, což se dá čekat, protože bude Fialovi a spol. vděčný za to, že téma valorizace důchodů 5koalice vytáhla až po prezidentských volbách, tak určitě jako hnutí ANO půjdeme cestou podání ústavní žaloby.

A já, i když jsem s tím pro spousty kolegů už hodně otravná, neustanu ve svém boji za zmrazení platů politiků. Když jsme mohli sáhnout na peníze důchodcům a měnit kvůli tomu překotně zákon, když mají ministři plnou pusu solidarity, měli bychom jít příkladem.

Budu jim to všem opakovat. Do omrzení!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama