Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2018 21:48:00

Kraj připravuje dopravní napojení budoucího zkušebního centra BMW

Kraj připravuje dopravní napojení budoucího zkušebního centra BMW

Na Sokolovsku v budoucnu vznikne vývojové a testovací centrum pro autonomní vozy německého koncernu BMW.

 Kraj se v rámci společného memoranda uzavřeného s touto společností zavázel, že vybuduje dopravní napojení areálu polygonu na krajskou silniční síť.

Příprava investiční akce na silnici II/210 mezi odbočkou do Boučí a Dolními Nivami je v plném proudu. Stavět se začne v květnu 2019, celkové rozpočtové náklady by měly dosáhnout 92, 3 milionu korun.

„O financování dopravního napojení už jsem mluvila s ministrem dopravy, peníze bychom měli získat ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Náš kraj patří ke strukturálně postiženým regionům, proto byl projekt předložen vládě v rámci aktualizace akčního plánu programu Restart,“ upřesnila hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová s tím, že kraj bude o finance žádat hned v lednu příštího roku. Stavba silnice by pak měla být hotova v listopadu 2019. „Následovat bude poté vybudování veřejného parkoviště včetně nabíjecích stanic pro elektromobily,“ dodal ředitel Krajské správy a údržby silnic Jan Lichtneger.

Vývojové a testovací centrum BMW na Sokolovsku by mělo mít více než sto kilometrů zkušebních tratí. To vše na celkové ploše 525 hektarů. Investice ve výši 250 milionů eur přinese stovky nových pracovních míst a zásadní posun v rozvoji regionu. V centru najdou práci specializovaní inženýři, techničtí pracovníci i další personál. Potřebné odborníky chce firma najít v Karlovarském kraji a české talenty hledá náborový tým také na technických univerzitách a dalších školách v ČR. Zkušební centrum by mělo zahájit provoz koncem roku 2022.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama