Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2023 4:33:00

Krajská opozice žádá odvolání radního Jindřicha Čermáka

Krajská opozice žádá odvolání radního Jindřicha Čermáka

Téměř nulové pracovní výsledky, naprostá neznalost problematiky školství, tělovýchovy a vzdělávání a k tomu navíc naprosto nevhodné chování na veřejnosti.

To jsou hlavní důvody návrhu opozice na odvolání Jindřicha Čermáka (Piráti) z funkce radního Karlovarského kraje. Jindřich Čermák je dlouhodobě kritizovaným politikem, který podle opozičních zastupitelů naprosto nezvládá svoji funkci. Poslední kapkou, která odstartovala snahy k odvolání radního, byl styl jeho chování během zastupitelské prohlídky bazénu na Domově mládeže v Karlových Varech Drahovicích, kde zmiňovaný radní nejprve neudržel své nervy na uzdě a poté se prezentoval jako „slušně řečeno“ naprosto nezralý a smyslů zbavený mladík.

„Vystoupení a chování radního mě doslova a do písmene šokovalo. Stejně tak jako Čermákovo vyjádření, že bazén zavře a klidně tam bude pěstovat žampiony,“ popsala bývalá starostka Velké Hleďsebe a krajská zastupitelka Jaroslava Brožová Lampertová (ANO) s tím, že radní své prohlášení doprovodil jakýmsi zběsilým tanečkem a zpěvem písně „Žampióny, nadívané“ z filmu Ať žijí duchové.

Vyjádření znepokojené zastupitelky podpořila celá řada opozičních politiků a to nejen ze zastupitelského klubu hnutí ANO, ale i zastupitelé za SPD nebo Patrioti.  „Myslíme si, že by se měl radní za své chování omluvit a s návrhem na jeho odvolání souhlasíme,“ uvedla poslankyně parlamentu a krajská zastupitelka Karla Maříková (SPD).

Následné hlasování o zařazení bodu o odvolání radního Jindřicha Čermáka sice skočilo vítězstvím vládnoucí koalice, která svého kolegu ve funkci takříkajíc podržela. To ale zdaleka neznamená, že má zmíněný radní vyhráno. Opozice totiž ve své snaze o jeho výměnu pokračovala i v dalším průběhu pondělního zasedání a pokračovat hodlá i v budoucnu.

„Vyzýváme vedení Karlovarského kraje, aby během následujícího měsíce přišlo s návrhem jiného jména na funkci radního pro oblast školství, vzdělávání a tělovýchovy z řad vládní koalice. Myslíme si, že se v řadách koalice najde několik schopnějších a erudovanějších lidí, kteří budou tuto funkci zastávat důstojněji a hlavně za nimi budou vidět výsledky práce, nemluvě o tom, že radní Čermák ve volbách získal nejméně hlasů a to pouhých 302, “ sdělila poslankyně parlamentu a krajská zastupitelka Jana Mračková Vildumetzová (ANO) s tím, že pokud k návrhu na výměnu v následujícím měsíci nedojde, bude na dalším zasedání zastupitelstva opět vyvoláno hlasování o odvolání tohoto radního.

Radní Jindřich Čermák patří k dlouhodobě kritizovaným politikům v Karlovarském kraji, kde je mu vyčítána nejen neschopnost samostatně rozhodovat a jednat, ale s obrovskou nevolí se například setkalo plánované uzavření bazénu na zmiňovaném Domově mládeže, uzavření pobočky Univerzity Karlovy v Mariánských Lázních nebo zastupiteli odmítnutý projekt „Začni učit v Karlovarském kraji“, který se radní snaží všemožně protlačit i finančně podpořit navzdory jasnému nesouhlasu většiny zastupitelů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama