Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2019 19:09:00

Musíme počítat s novými bezpečnostními riziky a hrozbami

Musíme počítat s novými bezpečnostními riziky a hrozbami

Komentář na facebookovém profilu k chystaným bezpečnostním opatřením v regionu.

Karlovarský kraj zvýší ochranu vytipovaných veřejných prostranství v regionu, kde se konají hojně navštěvované veřejné akce. Na projekt "Bezpečné veřejné prostranství v Karlovarském kraji" jsme od ministerstva vnitra obdrželi dotaci ve výši 1, 5 milionu korun. Kromě jiného za ni pořídíme zábrany proti nájezdu vozidla pro Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. Tento záměr jsme schválili na posledním zasedání Rady kraje. S ohledem na dění ve světě i v Evropě musíme počítat s novými bezpečnostními riziky a hrozbami. I když je situace v regionu v současnosti bez problému, chceme být připraveni. Proto považujeme za důležité zvýšit bezpečnost na akcích, které jednotlivě navštěvuje více než 10 tisíc lidí včetně zahraničních turistů. Bezpečnost návštěvníků je pro nás prvořadá. 

Ve spolupráci s krajským policejním ředitelstvím jsme vytipovali 4 takové události, jde o Mattoni ½Maraton Karlovy Vary, Hurá prázdniny – mezinárodní soutěž ohňostrojů v Sokolově, Den horníků – hornická pouť Sokolov a chebské vánoční trhy. Pro tyto akce bude vytvořen bezpečnostní plán a společně s organizátory se tento plán odrazí v organizaci konkrétní akce. Chtěli bychom s městy ještě jednat. Zábrany musejí využít na akci, kterou vytipovala policie, ale byli bychom rádi, pokud by si je mohla zapůjčit i jiná města a obce regionu, která budou pořádat akci, kde bude větší koncentrace osob.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama