Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2023 13:49:00

Plavecký bazén na Domově mládeže zůstane v provozu

Plavecký bazén na Domově mládeže zůstane v provozu

Vytrvalý boj opozičních zastupitelů za záchranu plaveckého bazénu v Domově mládeže v Karlových Varech - Drahovicích slaví úspěch.

Radní pro školství a tělovýchovu Jindřich Čermák (Piráti) totiž zastupitelům slíbil, že bazén zůstane v provozu i v příštích letech.

„Jsem velmi ráda, že jsme přiměli vedení kraje ke změně rozhodnutí. Bylo by špatné zavírat fungující sportoviště, zvláště v době, kdy se tolik volá po sportování a pohybových aktivitách všech věkových kategorií,“ říká poslankyně parlamentu a předsedkyně zastupitelského  klubu Jana Mračková Vildumetzová (ANO).

Právě ona patřila k nejhlasitěji protestujícím zastupitelům a poukazovala na skutečnost, že snahy o uzavření bazénu byly již v minulých letech. Vždy se ale podařilo najít řešení a provoz bazénu zachovat.

„Bazén v domově mládeže je navíc napojen na centrální zásobování teplem, což je z hlediska provozu podstatně levnější varianta, než má například město Karlovy Vary v KV Areně. Navíc je bazén plně funkční a proto plán na uzavření, který se připravoval v úplné tichosti, byl opět pouze špatnou vizitkou vedení kraje,“ pokračuje Jana Mračková Vildumetzová.

Klub hnutí ANO na zastupitelstvu připomněl, že je potřeba pracovat i na větší propagaci bazénu, a to především s důrazem na možnost jeho využívání veřejností, o čemž málokdo ví.

Podle původního plánu současné vládnoucí krajské koalice měl být provoz bazénu ukončen už v lednu letošního roku. Tomu ale opozice na poslední chvíli zabránila a podařilo se jí dohodnout prodloužení provozu do konce aktuálně probíhajícího školního roku. Podle informací Jindřicha Čermáka nakonec bude provoz bazénu zachován i v dalších letech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama