Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2023 18:17:00

Je mi smutno z totalitních praktik této vlády

Je mi smutno z totalitních praktik této vlády

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chování vlády Petra Fialy.

 Každý z nás zastupuje svoje voliče. Za ně ve sněmovně vystupuje, jejich zájmy se snaží hájit. Je logické, že problémy lidí se opakují. Tedy i my se opakujeme ve svých vystoupeních.

To by ale neměl být důvod k tomu, proč je vládnoucí pětikoalice zastaví, jako se to stalo na návrh Jana Jakoba z TOP 09: „Navíc se nám nyní v diskusi argumenty opakují a už nezaznívá nic nového, co by v předchozích hodinách dlouhého projednávání nezaznělo.“

Já se tedy ke svému vystoupení už nedostanu, vládnoucí pětikoalice mi to neumožní a na sílu a proti všem pravidlům si zpomalení valorizace důchodů a znevýhodnění předčasného odchodu do penze prosadí.

I já bych se ve svém vystoupení opakovala – měla jsem připravené příběhy konkrétních lidí, kteří se na mne obrátili a jichž se vládou na sílu prosazený zákon dotkne. Tedy alespoň ve zkratce to nejdůležitější.

  • Nejedná se o důchodovou reformu. Ta by řešila 2. a 3. pilíř, vláda se baví výhradně o pilíři prvním.
  • Vláda neřeší inflaci a místo toho v době ekonomické krize okrádá zpomalením valorizace penzisty o peníze.
  • Zájemce o předčasný odchod do důchodu, který bude možný jen o tři roky dříve před tím řádným, vláda penalizuje dvakrát – jednou nižší výměrou důchodu, podruhé tím, že jeho část nebude do dosažení důchodového věku valorizovat.

Je mi smutno z totalitních praktik této vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama