Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.05.2018 11:11:02 - Lívie

Co jste udělali pro české lékaře?

Jestli je málo lékařů, fakt si myslíte, že to vyřešíte tím, že přijmete lékaře, kteří neumí česky a není jisté, jak získali atestaci? Nemyslíte, že tím naštvete ještě více českých lékařů? A proč jim raději nepřidáte a konečně nevyřešíte systém jejich vzdělávání? Teď je ve sněmovně 9 stran, takže dost velká šance vyjednat shodu tak, aby systém vydržel déle než jedno volební období.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.08.2018 15:33:57 - Mgr. Jana Pastuchová
Dobrý den,také doufám, že se shodneme a problém nedostatku lékařů efektivně vyřešíme. Jak píšete, problém je ve vzdělávání, odměňování i motivaci. Bohužel je to běh na delší trať a nedostatek je akutní, proto do ČR přichází i lékaři ze zahraničí. Neviděla bych to s nimi ale tak černě, jak píšete. Většina zahraničních lékařů dle statistik pochází ze Slovenska, pokud nemají potřebné zkoušky, musí si je dle zákona dodělat. Podle mého názoru o kvalitách lékaře rozhodují jiná kritéria, než země původu. 
S úctou,
JP