Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2017 15:02:41 - Sůva

Zůstanete hejtmankou nebo dáte přednost práci ve sněmovně?

Kdy se rozhodnete? Aby to nebylo až o dalšíchvolbách. Já jsem ANO volila proto, protože jsem myslela, že chce bojovat proti zažitým pořádkům. A do toho počítám i snahu některých zastávat co nejvíce míst, pochybuji totiž o tom, že to dělají kvůli lidem. Když 1 člověk má více funkcí, je více zajímavý i pro různé lobisty a je tu větší riziko nějakého korupčního jednání. Pokud strana vnitřně funguje, určitě se pak komunální a kraští politici mohou obracet na své kolegy, které jim můžou pomoci tam, kam jejich pravomoci nesahají. A myslím, že zákonodárnou iniciativu mají i kraje. Nebo ne?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.11.2017 13:44:29 - Mgr. Jana Mračková Vildumetzová
O tom, zda budu pokračovat v práci na postu hejtmanky Karlovarského kraje, nebo upřednostním poslanecký mandát, se rozhodnu v nejbližší době. A za sebe Vám mohu slíbit, že rozhodně nehodlám kumulovat funkce a ponechat si obě. Naše hnutí ANO, jak píšete, opravdu “vnitřně funguje”, proto se i jako hejtmanka mohu na své kolegy ve sněmovně a ve vládě spolehnout a domluvit se s nimi. A kraje skutečně mají zákonodárnou iniciativu, jednu takovou týkající se zneužívání sociálních dávek teď předloží nové sněmovně právě Karlovarský kraj. Na druhou stranu mě ale zavazuje 7 tisíc preferenčních hlasů, které jsem získala v parlamentních volbách. O svém rozhodnutí budu každopádně už brzy informovat.