Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2014 19:54:15

NEZÁVISLÍ Mohelnice: Nepřátel se nelekejme, na zbabělce nehleďme :-)

NEZÁVISLÍ Mohelnice: Nepřátel se nelekejme, na zbabělce nehleďme :-)

NEZÁVISLÍ v Mohelnici na Olomoucku čelí v historii Mohelnice nejvyššímu tlaku, jaký byl kdy na volebního soupeře vyvíjen. A je tu jedno novum - tímto tlakem jsou drahé, na křídovém papíře tištěné ANONYMNÍ letáky. Co stojí někomu za takové špinavosti?

Mohelnice se v posledních letech vyznačovala ostrými boji, což jí velmi škodilo. Nemá význam se k tomu vracet, postačí se jen dodat, že tato éra skončila bankrotem dříve prosperující firmy, a to konečně otevřelo lidem oči. Pozdě, ale přece. Tato patologická tradice bojů tak byla přerušena pouze dvakrát - v letech 2008 a 2010 - víceméně klidná éra slušného starosty Zdeňka Jiráska, a duben 2013-duben 2014 - kdy jsem starostovala já. Vzala jsem pány, kteří si po volbách proti vůli voličů přivlastnili město, trochu u úst, aby se zklidnili, a šlo to - jakž takž. Občas prskali, ale to jsem zvládala s humorem. A proč tehdy kapitulovali? Protože jim nic jiného nezbývalo - město dovedli do krize, kdy nebylo možné vůbec nic - než předat jeho řízení původnímu a jasnému vítězi voleb - Nezávislým. A my, bez uraženosti, ho převzali ze dne na den . a legrace to nebyla. Jak se však pánové otřepali, opět to na jaře tohoto roku rozbili, a poklid byl ten tam. Opět urážky, osobní útoky, vyráběné kauzy. Prostě skutečně odpovědný přístup.
 A k tomu je tu jedno obrovské novum. Pokud byly volební souboje v letech 1998-2008 ostré a tvrdé, nikdy, skutečně NIKDY,  nebyly anonymní. Dva silní soupeři stáli proti sobě, tento souboj nějak dopadl, ale byl to souboj s velkým S. Byli pod ním podepsaní konkrétní lidé, kteří se neobávali střetu z oka do oka, a svým způsobem se respektovali. I když k sobě byli tvrdí jako nikdo. NIKDY však anonymně.
Dnes?
Dnes někdo hrdinně za bukem otravuje atmosféru, namísto korektního souboje názorů vydává drahé anonymy...
Ovšem založit svůj životní program na ANONYMECH, a mít cíl POŠKODIT DRUHÉHO (ne sám s něčím uspět) je nízké a a zbabělé. Ano, i tak se dělají volby. V Mohelnici poprvé, o to více honosně a draze. A my doufáme, že díky verdiktu voličů, kteří naopak Nezávislé o to víc podpoří, naposledy. Už to jednou musí skončit. Prostě musí, aby se tu dalo dýchat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama