Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.11.2022 10:21:00

Sankce nakonec přinesou Putinovi dokonce vyšší zisk

Sankce nakonec přinesou Putinovi dokonce vyšší zisk

Komentář na facebookovém profilu k analýze dopadů protiruských sankcí

 Analytik Centra pro globální energetická studia v Londýně Julian Lee: Sankce pravděpodobně zvýší výnosy Kremlu

“Zákazy dovozu do Severní Ameriky a sankce vůči rafineriím a obchodníkům v Evropě neměly téměř žádný vliv na tok ropy z ruských přístavů, přičemž objemy byly úspěšně odkloněny na východ.”

“Západní země se samozřejmě snaží přesvědčit Čínu, Indii a Turecko, aby odmítly dovoz z Ruské federace, ale tyto země jsou stále připraveny nakupovat palivo se slevou.”

„Pokud se ani tyto země nepodaří přesvědčit, aby zakázaly dovoz z Ruska úplným přerušením dodávek, je velmi pravděpodobné, že kupující po celém světě nakonec zaplatí za ropu více, což bude mít opačný účinek, než bylo zamýšleno, a zvýší výnosy Kremlu."

Prostě opravdu chytré rozhodnutí. Sankce nakonec přinesou Putinovi dokonce vyšší zisk. Když jsem sankce kritizovala, že uškodí více nám, označovali mne za proruskou (zatímco já jsem a vždy budu jen pročeská), a ono se nakonec ukáže, že sankcemi podpořili oni sami Putina nejvíc. To snad nejde ani vymyslet - myslím ty mozky, co o tom všem rozhodovaly. A co to vše způsobilo, darmo mluvit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama