Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2024 10:21:00

Zákony přírody nelze měnit hlasováním

Zákony přírody nelze měnit hlasováním

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na novelu občanského zákoníku, týkající se stejnopohlavních párů, schválenou Poslaneckou sněmovnou

 Poslanci schválili novelu občanského zákoníku, týkající se stejnopohlavních párů. Teď bude na programu Senátu. Přestože manželství zůstává nadále svazkem muže a ženy a že adopce dětí se rovněž bude týkat pouze manželských párů, což hodnotím velmi kladně, novelu v navrhovaném znění nepodpořím, protože zcela ignoruje práva a zájmy dětí a snaží se upravit neupravitelné.

Pokud jde o práva dětí, v případě lesbických párů jim odpírá právo na otce, v případě gayů právo na matku. V obou případech to pak směřuje k pro mne nepřijatelnému trendu pořizování si dětí tzv. na zakázku, což nejen popírá základní práva dětí, ale je samo o sobě proti přírodě, a stane-li se předmětem byznysu, i proti morálce. Je nutné si uvědomit, že stejnopohlavní páry jsou a nadále budou výjimkou z obvyklosti a že právní úprava to nikdy nemůže změnit. Zákony přírody nelze změnit hlasováním.

Páry stejného pohlaví plně respektuji, nemám výhrady proti úpravě majetkových otázek a institucionalizaci partnerství, přeji jim i jejich lásku, ale otázka dětí je pro mne nepřekročitelnou hranicí. A o tu jde v novele především.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama