ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2012 19:47:00

Bárta se bojí soudu. Vyvíjí nátlak na justici

Bárta se bojí soudu. Vyvíjí nátlak na justici

Věci veřejné klesají do politické žumpy

Zatímco policie odvedla kus dobré práce, když uzavřela případ podplácení poslanců Věcí veřejných ze strany Víta Bárty a předala celou kauzu dál, zloděj, úplatkář a podvodník superguru Bárta se snaží ovlivnit státní zástupce a soudce, aby nedošlo k soudnímu procesu.

To bylo patrné i ze zveřejněné nahrávky z policejního spisu mezi mnou a Tomášem Jánským právě v době, kdy státní zástupce, potažmo soud rozhoduje o obžalobě Bárty. Sama nahrávka byla ze spisu vyřazena policií, protože Jánský byl i pro policii nedůvěryhodný mimo jiné i proto, že každý svůj krok neustále konzultoval s bezpečnostním guru ABL Václavem Jahodářem.

Nahrávka nese jasné znaky provokace a byla technicky upravena. Rozhovor trval více než hodinu, nahrávka pouze sestříhaných dvacet minut. Sám velký ředitel zeměkoule (jak ho označil Radek John) JUDr. Vít Bárta se vyjádřil, že z nahrávky je zřejmé, že se jedná o puč a měla by to prošetřit policie. Rád bych se pana doktora práv zeptal, jak je v zákoně definována skutková podstata puče. Celé vytáhnutí nahrávky je směšné a záměrně načasované jako nátlak na všechny, kteří nyní v dané věci rozhodují.

Rád bych ale zmínil jinou nahrávku, na té Vít Bárta mluví o tom, jak mu prezident Klaus zobe z ruky, o tom, jak je financování „veverek“ v dluhu, protože se nepodařilo sehnat peníze od tajných sponzorů, o tom, jak Michal Babák musí s penězi čarovat, jak se nechat uplatit od některých energetických investorů a mnoho dalších zajímavých skutečností. Tyto Bártovy aktivity, které veřejně deklaruje, by měla prošetřovat policie. A s ním ostatní podvodníky Radima Vysloužila, či Michala Babáka, kteří se na podvodech ve financování strany podílí. Já nebudu stejný zbabělec jako John s Bártou a nebudu omlouvat nahrávku deseti lahvemi dobrého francouzského vína.

Určitě ne náhodou, zkreslené informace o nahrávce mě s Jánským přineslo Právo. Shodou okolností v den, kdy se na těchto stránkách objevila placená inzerce pod hlavičkou Ministerstva školství s propagací Věcí veřejných. Typický příklad zneužití státních peněz. Co na to říkají Kateřina Klasnová a Karolina Peake, které ještě jako zastupitelky v Praze 1 za stejné věci kritizovaly tehdejší starosty z ODS? Nic, protože jim touha po moci zatemnila mozky.

Už dříve jsem hovořil o tom, že jsem vkládal do této vlády velké naděje. To co ale předvedla, předčilo mé nejčernější sny. Reformy jsou tu jenom proto, aby „vyvolení“ mohli ještě více krást. Odnášejí to občané, kterým se snižuje životní úroveň, aby zloději měly stále své příjmy. Polovina ministrů už musela odejít kvůli korupčním skandálům a to ještě některé další bezpochyby čeká. Samotnou vládu vydírá obviněný korupčník a podvodník nejmenší vládní strany, kterou by dnes nevolily ani dvě procenta voličů. Ve vládě se drží jen proto, aby si co nejvíce nakradli, protože jinou příležitost už mít nebudou. Je mi z toho špatně a divím se trpělivosti občanů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama