ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2012 17:32:14

Česká republika by měla jako první vystoupit z EU

Česká republika by měla jako první vystoupit z EU

Evropská unie je brzdou evropské ekonomiky

 V minulých dnech proběhla přestřelka mezi premiérem Nečasem a ministrem zahraničí Schwarzenbergem proběhla diskuse o tom, co víc brzdí naši ekonomiku. Zda moralistické přezírání čínských a ruských trhů nebo servilní podpora amerických zájmů. Osobně tvrdím, že je to členství v Evropské unii. Evropská unie se stala tím nejhorším byrokratickým molochem, který není schopen financovat sám sebe. Čeští „eruohujeř“i záměrně přezírají i další evropské zrůdnosti.

Předseda Evropského parlamentu José Barroso se nechal slyšet, že Evropská unie by se měla vyvíjet směrem k federaci národních států.  Jinými slovy ke vzniku jednotného vedení Evropy pod taktovkou bruselských byrokratů. Už tak okleštěné svobody jednotlivých států by byly dále omezeny centrální evropskou politikou ve všech oblastech. Byrokratům v Bruselu nestačí, že svazují naprosto odlišné státy byrokratickými předpisy, mnohdy za hranicí zdravého rozumu. Z minulých dnů připomeňme jenom konec klasických žárovek, či ekonomicky vražedná podpora obnovitelných zdrojů, které vychází vstříc vůči různým „ekodebilům“ po celém světě. 

Sebevraždou České republiky by byl i vstup do měnové unie. Evropští politici lijí neskutečné množství financí do krachujících ekonomik s chimérou vlastní důležitosti bez ohledu na přání občanů jednotlivých zemí. Kancléřka Merkelová je toho zářným příkladem. Orgány Evropské unie pouze rozhazují finance, vybrané z jednotlivých států. Po dobu krize v posledních letech jsem ani jednou nezaznamenal, že by se byrokratický moloch evropských institucí zeštíhloval. Naopak, vznikají nové a nové orgány, instituce a komise, které financují projekty od bizardních na podporu různých multikulti blbostí až po naprosto bizardní na kontroly počtu metrů v kleci na jednu slepici.

Ústavní soud v Německu ve středu podpořil financování záchranného balíčku Německem. Rozhodnutí, kterého Německo bude velmi brzy litovat zhoršením své vlastní ekonomické situace. Nalíváním peněz do krachujících státních ekonomik (potažmo firem, či bank) se z ekonomické krize nedostaneme.   Ozdravení ekonomiky nenastane partyzánským zachraňováním všeho krachujícího zvyšováním daní a přerozdělováním peněz. Ozdravění ekonomiky dosáhneme úsporami v byrokracii. Zrušme úředníky v Bruselu a bude po krizi. Evropská unie není v této podobě obroditelná a spěje ke konci. Neprotahujme její agónii a vystupme z ní.  Podpořím každou variantu, která omezí či sníží vliv EU na chod naší země, případně bude směřovat k našemu vystoupení z EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama