ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2012 3:28:06

Lidé nebojte se a běžte do ulic

Lidé nebojte se a běžte do ulic

Musíme se vzbouřit současnému systému

 Dnes jsem se procházel kolem Ejpovického rybníka a dospěl jsem k názoru, že Česká republika nemá východisko, pokud nevyjdou lidé do ulic. Česká republika je mafiánský a vlivový stát, kde si kmotři téměř ze všech stran rozdělují peníze státu. A lidé to platí. Jeden nejmenovaný ministr financí dříve přiznal že téměř třetina rozpočtu (cca 30%, což představuje stovky miliard korun) se u nás rozkrade.  Není to zhruba tolik co nás každý rok zadlužuje? Pociťovali bychom důsledky ekonomické krize, kdyby se rozkradlo tak 5% rozpočtu, což je míra, kterou i vyspělé demokracie přiznávají, že nedokáží odstranit? Jsem přesvědčený o tom, že nepociťovali, byli bychom na úrovni zemí jako Lucembursko, kde hospodaří bez sociálních otřesů s relativně vyrovnaným rozpočtem i v době nejhlubší ekonomické krize.

Jenže my tady máme kmotry, kteří si udělali z politiky výnosný byznys. Navíc jim nestačí mít vilu, ale potřebují zámky 80+1, každý měsíc dovolenou v exotických zemích, 10 maserati apod.  Nic proti úspěšným podnikatelům, ale pokud jejich portfolio zakázek, jako například u ABL (dnes Mark2 corporation), tvoří z 90% zakázky státu nebo města s nadhodnocenou cenou zakázky, pak jim ty maserati platíme my. A nakonec, nevím jak ostatní, ale já bez klonování neumím jezdit víc než v jednom autě najednou, v bytě o velikosti větším než deset pokojů bych se ztratil a asi bych ho neuměl ani využít...

Jenže co s tím. Lidé se bojí vyjít do ulic a svrhnout politiky z celého politického spektra (nedělám si iluze, že pravice nebo levice je lepší). Lidé se bojí proto, že mají rodiny, drahé hypotéky a leasingy a mají strach.  Strach, že jakýkoliv odpor odnesou ztrátou zaměstnání. Do značné míry zbabělost. Ale jinými slovy, lidem je tak bližší uzené a plzeňské než se o cokoli snažit.  A ještě ke všemu jenom závidět druhým. Chtěl bych věřit, že to tak není, ale většina lidí a jejich přístup k politice mě o tom přesvědčuje. Lidi nebojte se, běžte do ulic a udělejte revoluci. Neseďte v hospodě a nevymlouvejte se. Jinak svůj díl odpovědnosti ponesete sami a nemáte si na co stěžovat. Buď se tady něco radikálně změní, nebo Česká republika není země, ve které bych chtěl žít. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama