ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2012 12:04:19

Nečas vede zemi k vítězství levice jako na Slovensku

Nečas vede zemi k vítězství levice jako na Slovensku

Vypadá, že vláda bude dál pokračovat ve složení ODS, TOP 09, ABL

Když se v právě probíhajícím úplatkářském procesu superguru Vít Bárta vyjádřil, že využíval služeb ABL k získávání informací pro stranu Věci veřejné, nevěřil jsem vlastním uším, že to někdy takto veřejně Bárta odhalí. Téměř v přímém přenosu se tím přiznal k používání detektivních, sledovacích a vyděračských praktik v politice. Jinými slovy tu máme novodobou STB, která pro vládní garnituru špicluje lidi. O to víc je pro mě nepochopitelné vyjádření Petra Nečase, že kvůli informacím z procesu nehodlá měnit vládu.

Já jsem ale, na rozdíl od premiéra, neztratil paměť a jasně si vybavuji, jak v dubnu loňského roku na tiskové konferenci plamenně pronášel a sliboval, že nebude vládnout s ABL. Nejenže s ní vládne - Josef Dobeš byl personalista ABL, Karolína Peake využívala informace ABL v politické práci a vše ve VV samozřejmě rozhodoval Vít Bárta, majitel ABL - ale navíc ještě podporuje metody fungování VV - ABL.

Pro Petra Nečase je tak zřejmě legitimní, pokud je politická strana ovládaná bezpečnostní agenturou. Pokud vůči svým protivníkům používá sledovací a zastrašovací praktiky, pokud má dopředu propracovaný plán, jak tunelovat veřejné zakázky, či pokud své věrné ovládá finančními prostředky. A už je Petru Nečasovi jedno, zda své zájmy prosazuje půjčkou (která většinou vede ještě k větší závislosti dlužníka na svém donátorovi) nebo úplatkem. V každém případě premiér podle svých slov, v procesu nezjistil nic nového a nic, co by ho znepokojilo. Je to jeho názor. Možná taky už dnes od kamaráda superguru Bárty využívá informace detektivů ABL z první ruky. Proslýchá se například, že materiály k ex-ministrovi Kocourkovi mu na klíč připravila právě ABL.

Pane premiére, uvědomte si, že tohle vaše vládnutí je nejlepší cesta k vítězství levice v příštích volbách. A možná ještě většímu vítězství, než se odehrálo na Slovensku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama