ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2012 10:52:37

Tipy na investigativní reportáže

Tipy na investigativní reportáže

Otevřený dopis Jaroslava Škárky Radku Johnovi

 Milý Radku Johne, velice jsem ocenil tvůj záměr odejít z politiky a vrátit se k novinařině, je to chvályhodné a jsem rád, že se konečně někdo bude zabývat policií nedošetřenými kauzami. A mám hned několik tipů. Myslím, že by si zveřejnění určitě zasloužila kauzy Ora Print, dále předražené kuchařky Lesů ČR, vytištěné za státní miliony a v neposlední řadě propojení Věcí veřejných s kmotry Hrdličkou a Janouškem. Těším se, že to bude jedna z tvých prvních reportáží. Určitě k ní máš ve svém archivu dostatek materiálu.

Dalším bezpochyby zajímavým tématem by mohlo být financování Věcí veřejných a praní peněz z ABL. Ty jistě znáš toky a firmy, kudy ABL peníze „Veverkám“ posílala. Pokud ne, rád ti poskytnu potřebné materiály, nebo je můžeš získat od svého bezzubého kolegy Blbáka (sněmovní přezdívka poslance Babáka). Možná i vydavatel Týdne a Instinktu a tvůj nový zaměstnavatel, mediální magnát Jaromír Soukup by mohl pomoci, ten také „Veverky“ finančně dotoval. A určitě rád ti ke všemu řekne více tvůj současný šéf Bárta společně s kamarády Janouškem a Hrdličkou. Třeba si Bárta vzpomene na schůzku v prostorách ABL, kdy se s tebou domlouval na tvém měsíčním stopadesátitisícovém benefitu v obálkách za angažování ve „Veverkách“. Nejspíš bude i tato schůzka nahraná, takže si ji od Bárty můžeš vyžádat.

V každém případě je to ale krok správným směrem. Můžeš využít služeb ABL (Mark2 Corporation), která má zkušenosti s dodáváním a vyráběním kompromitujících materiálů pro časopis Pražan šéfredaktorky Kateřiny Klasnové. Určitě oživnou legendy českého detektivního umu a profíci ABL jako Pavel Pertlíček, Tomáš Jánský, Pavel Kosek. Z povzdáli to pak může finančně podporovat Bárta, který rozkradl peníze na ministerstvu dopravy, a které teď tak rád rozdává a „půjčuje“.

Radku Johne, věřím ti a jsem rád, že jsem mohl dodat pár námětů, které by mohly být pro tvoji novou práci přínosem. Doufám, že se těmito tématy budeš ve své nové pozici zabývat a provedeš kvalitní, objektivní a nezávislé investigativní šetření. Pokud budeš potřebovat, rád přispěji dalšími informacemi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama