Mgr. Jaroslav Větrovský

  • BPP
  • Tábor
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2017 15:14:00

Nejlepším kariérním řádem je osvícený ředitel

Nejlepším kariérním řádem je osvícený ředitel

Projev na 7. schůzi Senátu dne 31. května 2017 k Návrhu zákona, kterým se mění zákon o pedagogických pracovnících:

Velice stručně. Pracoval jsem čtyři roky jako řadový učitel, šest let jako ředitel školy a dále mám tu čest vidět do školství z pozice zřizovatele. Kariérní řád nepodpořím. Podpořím návrh na zamítnutí kariérního systému, tak jak ho načetl Michael Canov. Myslím si, že všechno, co se týká ohledně byrokracie a dalších věcí, už tady bylo řečeno, takže se k tomu nebudu dál vracet.

Já osobně pokládám kariérní řád, vůbec jeho myšlenku a jeho implementaci do školství za nadbytečnou. Můj názor je ten, že nejlepším kariérním řádem je osvícený ředitel, který bude mít dostatek peněz, bude vybaven dostatečnými kompetencemi a bude, a to už dneska ti ředitelé jsou, i v souvislosti s šestiletým funkčním obdobím, pod poměrně tvrdou kontrolou. Takže dejme ředitelům kompetence, dejme jim prostředky a oni budou nejlépe vědět, jak své učitele mají ohodnotit. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama