Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2015 7:33:00

Musíme připomínat hrůzy, kterých se dopouštěl člověk na člověku

Musíme připomínat hrůzy, kterých se dopouštěl člověk na člověku

V pondělí 9. března 2015 se ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier zúčastní slavnostního odhalení sochy „Brána nenávratna“ před nádražím Bubny v Praze.

Socha Aleše Veselého připomíná deportaci českých židů do koncentračních táborů během druhé světové války. Ministr se vyjádřil k plánované proměně nádraží Bubny v prostor věnovaný dialogu o šoa: Akce se uskuteční jako vzpomínka na noc z 8. na 9. března 1944, kdy došlo v koncentračním táboře v Osvětimi k vyvraždění takřka 4000 vězňů z „terezínského rodinného tábora“.

Je třeba si stále připomínat hrůzy, kterých se dopouštěl člověk na člověku během druhé světové války. Dnes se zdá takřka nemyslitelné, že před pár desetiletími docházelo k masovému vyvražďování obyvatel naší země na základě víry, rasy nebo sexuální orientace.

Přestože ta doba není příliš vzdálena. Neměli bychom zapomínat, čeho všeho jsme byli jako lidé v minulosti schopni. Socha Aleše Veselého nám může být připomínkou a zároveň varováním.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama