Mgr. Jiří Dienstbier, ml.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2015 20:10:00

Musíme zabránit, aby se podobná tragédie opakovala

Musíme zabránit, aby se podobná tragédie opakovala

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu si, jako již tradičně, připomněl památku obětí Lidické tragédie. V rámci sobotního pietního aktu v Památníku Lidice položil věnec u společného hrobu zastřelených lidických mužů.

 "Na hrůzné činy z historie nesmíme zapomínat a musíme zabránit, aby se podobná tragédie někdy opakovala," vysvětlil ministr Dienstbier důvod své každoroční účasti na pietním aktu v Lidicích. 

Pietní vzpomínku k 73. výročí vyhlazení této obce pořádal Památníku Lidice pod záštitou ministra kultury ČR, ve spolupráci s obecním zastupitelstvem v Lidicích a Českým svazem bojovníků za svobodu.  Program započal v 9 hodin mší na základech kostela sv. Martina, kterou celebroval biskup Václav Malý. Od  10 hodin pak přítomní hosté položili květinové dary u společného hrobu lidických mužů.

Součástí pietního dne byl i 9. ročník Celostátní přehlídky dětských pěveckých sborů „Světlo za Lidice“. Akce se zúčastnilo celkem 15 souborů  - 14 z jednotlivých krajů České republiky a jako host soubor Džerelo z Ukrajiny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama