Mgr. Jiří Dušek, Ph.D.

  • BPP
  • Brno-město
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2019 13:26:00

Nevím, jestli se vůbec naše návrhy k vyjednávačům dostanou

Nevím, jestli se vůbec naše návrhy k vyjednávačům dostanou

Projev na 14. schůzi Senátu 11. prosince 2019 – Informace vlády ČR o pozicích vlády a programu jednání Evropské rady, která se koná ve dnech 12. - 13. prosince 2019

 Pane předsedající, vážený pane vicepremiére, kolegyně, kolegové.

Skutečně debata na našem výboru byla složitá a dlouhá. Svým způsobem si nejsem jistý, proč, když si člověk uvědomí, že dneska je 11. prosince, my se kolem poledne nějak dohodneme a zítra ráno začne vyjednávání. Nevím, jestli se vůbec naše návrhy k vyjednávačům dostanou.

Nicméně, už to tady také zaznělo od kolegů a kolegyň, já chápu opoziční roli Senátu. Nebo přístup Senátu, ale i tak mám pocit, že bychom občas mohli být konstruktivní. Nebo mít alespoň částečně konstruktivní přístup a v diskuzích, které jsme včera vedli na výboru pro EU, jsem zmiňoval, že v tom usnesení chybí třeba podpora transformace uhelného českého průmyslu. Nebo právě onen rozvoj bezemisní a bezpečné energetiky. Nejsme si jistí tím, jestli nelze tlačit na změny víceletého finančního rámce. A samozřejmě čeká nás brexit, který také zamíchá s kartami.

Proto jsem měl s jednotlivými body velké problémy, pro řadu z nich jsem nehlasoval.

Sám podporuji pozměňovací návrh pana kolegy Nwelatiho. Ale pokud by neprošel, tak žádám o hlasování po jednotlivých bodech.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama