Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.12.2019 15:51:45

Europátek 13., významný je den. Britové odmítli bruselský chomout

Europátek 13., významný je den. Britové odmítli bruselský chomout

Stejně jako naši komunisté v roce 1989 se ani europapaláši nepoučí. Nepochopí, že Lisabonská smlouva je zločinem na národních státech a že demokracie je hodnotou, kterou si Evropané nenechají vzít.

Musím opětovně poblahopřát zmocněnci Evropské unie pro brexit, Michelu Barnierovi, za brilantní výkon při vyjednávání o brexitu. Jak jsem upozornil (k velkému překvapení a nesouhlasu ostatních) již někdy v dubnu v Událostech, komentářích na ČT24, díky jeho špičkovým vyjednávacím schopnostem se stav jednání s Velkou Británií významně posunul. Ty dva roky šikanování Britů, naduté nadřazenosti, sebestředné prezentace v poslušných a servilních masmédiích a celkově buzerace britských vyjednávačů skutečně přineslo své ovoce. Jak jsem řekl, dokázal naštvat i odpůrce brexitu, dokázal přesvědčit i britské liberály, že cesta EU je cestou do pekel a že bez EU bude Británii lépe. Nesmíme zapomenout, že mu v tomto snažení významně pomáhala bývalá britská premiérka Mayová.

Trump podává pomocnou ruku

Když se mě tehdy snažil moderátor přesvědčit, že Británii bez EU čeká jen bída, svrab a neštovice, oponoval jsem mu, že osvobozením se z cel a tarifů EU se naopak Británii otevřou možnosti vést svůj vlastní obchod, zahraniční politiku a že naopak řada dovozových komodit tím pádem zlevní. Dnešní vyjádření amerického prezidenta Donalda Trumpa tuto moji vizi potvrzuje, když ve své gratulaci napsal vítězi včerejších parlamentních voleb konzervativci Borisi Johnsonovi, že předpokládá vyjednání obchodní dohody s Británií, která bude větší a lepší, než by byla ta s EU.

Odmítli liberální eurosocialismus, zvolili svobodu

Možná, že jednou bude 13. prosinec 2019, kdy výsledky voleb vyšly ve známost, vyhlášen památným dnem (minimálně v Británii), kdy si Britové mezi liberálním eurosocialismem a svobodou vybrali svobodu. Budeme si možná připomínat den, kdy se začala drolit EU. Sledujme, zda brexit konečně umožní sjednocení Irska, které jsem předpověděl právě ve zmíněném vysílání Událostí, komentářů. Musím se ale přiznat, že vůbec nepochybuji o tom, že stejně jako naši komunisté v roce 1989 se ani europapaláši z tohoto vývoje nepoučí, že nepochopí, že Lisabonská smlouva je zločinem na národních státech a že demokracie je hodnotou, kterou si Evropané (tedy ti původní, ne ti importovaní a urychleně vybavení jakýmsi pofidérními dokumenty), nenechají vzít. Očekávám tedy rostoucí propagandistickou hysterii, daleko větší tlak na vlastenecké strany národních států, daleko širší „sanitární kordony“ kolem poslanců vlasteneckých stran v národních parlamentech. Předvídám tedy všechny ty jevy, které zde v Česku známe z přísloví o chcípající bestii.

Jiří Kobza, poslanec za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama