Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2019 21:32:00

Na odéesáka z Řeporyjí hoďte síť!

Na odéesáka z Řeporyjí hoďte síť!

Příslušníky takzvané Ruské osvobozenecké armády, kteří pod velením generála Andreje Vlasova za války bojovali po boku Němců proti sovětským jednotkám a páchali válečné zločiny, historie považuje za zrádce a kolaboranty.

My v politickém hnutí SPD se jasně distancujeme od jakékoliv podpory pochybné rehabilitace generála Andreje Vlasova a akcí, které v tomto směru podniká očividně zmatený starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). V pražských Řeporyjích má vyrůst pomník vlasovcům. Proti jeho záměru se ohradilo již ruské velvyslanectví i samotné Rusko. Pomník bude řešit místní zastupitelstvo na svém nejbližším zasedání. Novotný minulou středu dorazil v multikáře k ruské ambasádě v Praze, aby tam odevzdal dopis, který adresoval prezidentovi Vladimiru Putinovi. V něm tvrdí, že Řeporyje jsou suverénní městskou částí, která o budování pomníků rozhoduje sama a že o tom s Ruskem diskutovat nebude. V této souvislosti zastáváme názor, že toto jednání jednoznačně poškozuje vzájemné vztahy mezi Českou republikou a Ruskou federací. Příslušníky takzvané Ruské osvobozenecké armády, kteří pod velením generála Andreje Vlasova za války bojovali po boku Němců proti sovětským jednotkám a páchali válečné zločiny, historie považuje za zrádce a kolaboranty. Jejich činnost byla následně zaslouženě odsouzena během Norimberského procesu. Stejně tak se distancujeme od plánovaného přesunu pomníku maršála Ivana Stěpanoviče Koněva, organizovanému starostou Prahy 6 Ondřejem Kolářem (TOP 09).
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama