Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2022 17:33:00

Naše rezervovanost je plně oprávněná

Naše rezervovanost je plně oprávněná

Projev na 16. schůzi Poslanecké sněmovny 24. března 2022 k zřízení Agentury Evropské unie pro základní práva

 Děkuji, pane předsedající.

Já bych se rád, vaším prostřednictvím, obrátil na pana kolegu Benešíka s jedním dotazem, protože jak tady zaznělo několikrát, bavíme o tom, jakým způsobem to bude fungovat, a protože po čtyřech letech v evropském výboru o fungování evropských institucí přece jenom už nějakou povědomost mám, tak bych se chtěl zeptat jednu základní otázku, a to je, jestli závěry této komise nebo Rady, která nebude mít sama vlastní pravomoc, jestli budou vymahatelné prostřednictvím jiného orgánu EU, jak jsme viděli mnohokrát.

Takže já si myslím, že tady je prostě to čertovo kopýtko, že ty závěry potom mohou skutečně být uplatněné v nějakém jiném procesu, u nějakého jiného soudu, u nějakého jiného orgánu, a vrátí se nám to zpátky. Takže myslím si, že ta naše rezervovanost k vytvoření této agentury... v jakékoliv fázi to je teď, v tento moment, tak je plně oprávněná.

Děkuji vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama